Tarbijakaitse: e-poes saadakse sageli petta

Tarbijakaitse ja riigi infosüsteemide ameti sõnul on e-poodides pettused sagedased ning selle tõttu peaksid ostjad enne ostu sooritamist kindlasti kaupmehe tausta kontrollima.

Iga kuu on tarbijakaitsele esitatud kaebuste esikolmikus netikaubandus. Kõige sagedamini kurdetakse, et internetist tellitud kaup jõuab ostjani pika hilinemisega või ei jõua üldse, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika osakonna juhataja Hanna Turetski ütles, et amet avas nii-öelda musta nimekirja nendest ettevõttetest, kes ei täida e-kauplejatele esitatud nõudeid. Praegu on mustas nimekirjas 13 ettevõttet, ent kuna e-kauplusi võib avada ja sulgeda põhimõtteliselt ühe päevaga, ei jõua sugugi neist kõik nimekirja. Ostja peab ka ise ettevaatlik olema.

Riigi Infosüsteemi Ameti infoturbe ekspert Tarmo Randel soovitab:

- enne krediitkaardi andmete esitamist e-poele teha firma kohta taustauuring. Selleks võib kasutada näiteks Google'i otsimootorit.

- suvekuudel on sagenenud ka teistlaadi netipettused, näiteks võib pealtnäha tuttav inimene hakata e-kirja või Facebooki teel raha paluma, väites et on välismaal hätta jäänud. Peaaegu alati on sel juhul tegu häkkeriga.

-  hoia silm peal krediitkaardiväljavõttel.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad