Autor: Rivo Sarapik • 7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noor ihaleb tööle Estonian Airi

Värske uuringu kohaselt selgub, et enim on üliõpilased huvitatud töötamisest Estonian Airi, Skype´is ja Microsoftis.

Tööandja brändingu agentuuri Instar EBC poolt mais üliõpilaste hulgas tehtud tööandja maine uuringust selgus, et Estonian Airis oli huvitatud ja väga huvitatud töötamisest 66,1% vastanutest.

Uuringus paluti noortel väljendada oma karjääriootusi, kust selgus, et

tudengid peavad kõige olulisemaks arenemist tunnustatud spetsialistiks.Viie aasta perspektiivis peavad tudengid väga oluliseks arenemisttunnustatud spetsialistiks (71,6 protsenti), teadmiste ja kogemusteomandamist ettevõtte teistes valdkondades (37 protsenti) ja töökogemuseomandamist välismaal (21,2 protsenti).

Vastanutest 63% eelistab töötada erasektoris, 34% avalikus sektoris ja 2,9% kolmandas sektoris.

"Tulemused näitavad, et noorte jaoks on karjääri planeerimisel kõige olulisem arenemine professionaaliks. Töökoha valikul peavad noored kõige olulisemateks kriteeriumiteks töö sisu, häid suhteid töökaaslastega ja ka ettevõtte poolset töötajate võrdset ja ausat kohtlemist," märkis Instar EBC nooremkonsultant Triin Ahlberg.

Uuringust selgus, et 56,4% tudengitest töötab õpingute kõrvalt.

Töötavatelt üliõpilastelt uuriti ka nende netopalgaootusi. Töötavatetudengite keskmine töötasu soov on 911 eurot kuus.

 Instar EBC viis mais läbi  aasta tööandja maine uuringu 19 Eesti

kõrgkooli tudengite hulgas. Uuringus osales 2000 üliõpilast majanduse,infotehnoloogia, ehituse, humanitaar, inseneri,  logistika jateistelt bakalaureuse, magistri ja doktoriõppe erialadelt. Instar EBCon tööandja brändingu agentuur, mis tegeleb tööandja mainekonsultatsioonide pakkumisega Balti riikides.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700