Laeva- ja lennukipersonali lähetuskulud selgemaks

Täna valituse ette jõudva eelnõu kaotab lähetuskulusid reguleerivast määrusest erisuse laevapere ja lennuki personali lähetuse kulude kohta.

Rahandusministeeriumi teatel on eelnõu eesmärk kehtestada laevapere liikmetele ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmetele töölähetuse kulude hüvitiste maksmise kord ning välislähetuse päevaraha alammäär, maksmise tingimused ja kord sarnaselt teistele töötajatele.

Töötaja töölähetusega seotud kulude ja kahju hüvitamise erisuse võrreldes
võlaõigusseadusega sätestab TLS § 40. Nimetatud erisus kehtib kõikide TLS
kohaldumisalasse jäävate töötajate, sealhulgas laevapere liikmete ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmete, suhtes ning selle rakendamist täpsustab TLS § 40 lg 3 alusel välja antud määrus. Kehtiv määrus välistab selle kohaldamisalast laevapere liikmed ning tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmed, kuigi nende viibimist tööülesannete täitmisel on võimalik eelnevalt analüüsitult sarnaselt teistele töötajatele käsitleda töölähetusena.

Nii on tekkinud olukord, kus laevapere liikmetel ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmetel on küll õigus töölähetustega seotud kulude hüvitamisele, kuid puudub erinevalt teistest töötajatest kulude hüvitamise täpsem kord. Õiguskantsler leidis põhiseaduslikkuse järelevalve käigus, et selline olukord on vastuolus põhiseadusega.

Eelnõu § 1 muudab määruse Töölähetuse kulude hüvitiste maksmise kord ning välislähetuse päevaraha alammäär, maksmise tingimused ja kord lõiget 3 viisil, mis kaotab määruse kohaldamise välistuse laevapere liikmetele ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmetele.

Määrus on ette nähtud jõustuma tänavu septembrist.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad