Laeva- ja lennukipersonali lähetuskulud selgemaks

Täna valituse ette jõudva eelnõu kaotab lähetuskulusid reguleerivast määrusest erisuse laevapere ja lennuki personali lähetuse kulude kohta.

Rahandusministeeriumi teatel on eelnõu eesmärk kehtestada laevapere liikmetele ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmetele töölähetuse kulude hüvitiste maksmise kord ning välislähetuse päevaraha alammäär, maksmise tingimused ja kord sarnaselt teistele töötajatele.

Töötaja töölähetusega seotud kulude ja kahju hüvitamise erisuse võrreldes
võlaõigusseadusega sätestab TLS § 40. Nimetatud erisus kehtib kõikide TLS
kohaldumisalasse jäävate töötajate, sealhulgas laevapere liikmete ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmete, suhtes ning selle rakendamist täpsustab TLS § 40 lg 3 alusel välja antud määrus. Kehtiv määrus välistab selle kohaldamisalast laevapere liikmed ning tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmed, kuigi nende viibimist tööülesannete täitmisel on võimalik eelnevalt analüüsitult sarnaselt teistele töötajatele käsitleda töölähetusena.

Nii on tekkinud olukord, kus laevapere liikmetel ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmetel on küll õigus töölähetustega seotud kulude hüvitamisele, kuid puudub erinevalt teistest töötajatest kulude hüvitamise täpsem kord. Õiguskantsler leidis põhiseaduslikkuse järelevalve käigus, et selline olukord on vastuolus põhiseadusega.

Eelnõu § 1 muudab määruse Töölähetuse kulude hüvitiste maksmise kord ning välislähetuse päevaraha alammäär, maksmise tingimused ja kord lõiget 3 viisil, mis kaotab määruse kohaldamise välistuse laevapere liikmetele ja tsiviilõhusõiduki meeskonnaliikmetele.

Määrus on ette nähtud jõustuma tänavu septembrist.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

Uudised

Tööriistad