Mullu lisandus enam kui miljon dollarimiljonäri

Üleilmne rikkus kasvas mullu kriisieelse tempoga ehk kaheksa protsendi võrra, ulatudes 121,8 triljoni USA dollarini. Dollarimiljonäride arv ulatus 12,5 miljonini, kasvades aastaga enam kui kümnendiku võrra.

Rikkuse kasvumäär on võrreldes finantskriisieelse ajaga, mil see kasvas keskmiselt 11% aastas, mõnevõrra langenud, vahendab fondijuht Märten Kress blogis Finantsvaade.ee. ahvusvahelise konsultatsioonifirma Boston Cosulting Group raportit Global Wealth 2011 – Shaping a New Tomorrow. Järgmisteks aastateks ootab konsultatsioonifirma globaalse rikkuse kasvumääraks ligikaudu 6% aastas.

Kõige enam kasvas rikkus aastatagusega võrreldes Aasias (v.a. Jaapan), 17,1%, järgnesid Põhja-Ameerika 10,2% ja Lähis-Ida regioon 8,6% kasvumääradega. Regioonidest ainsana vähenes rikkus Jaapanis, -0,2% võrreldes 2009. a lõpu seisuga. Enamus rikkuse kasvust (59%) tuli 2010. aastal finantsturgude tõusust, ülejäänud kasvu moodustasid suurenenud säästud. Põhja-Ameerikas, kus aktsiainvesteeringute osakaal rahapaigutustes on kõrgeim (44% varadest), moodustas rikkuse kasv finantsturgude tõusu toel kogunisti 81% kogu rikkuse kasvust.

Miljonäride arv maailmas kasvas aastaga 12,2% ning 2010. aasta lõpu seisuga oli maailmas ligikaudu 12,5 miljonit majapidamist, kelle varade maht ületas 1 miljoni USA dollari piiri. Arvuliselt kõige rohkem miljonäre elab USA-s (5,22 miljonit), millele järgnevad Jaapan ja Hiina vastavalt 1,53 ja 1,11 miljoni miljonäriga. Esiviisikus on veel Suurbritannia ja Saksamaa 570 ja 400 tuhande miljonäriga.

Proportsionaalselt kõige rohkem miljonäre rahvastikust on Singapuris (15,5%), Šveitsis (9,9%), Kataris (8,9%), Hongkongis (8,7%) ja Kuveidis (8,5%). Ülirikkaid, kelle varandus ületab 100 miljoni USA dollari piiri, on arvuliselt enim USA-s, Saksamaal ja Saudi Araabias.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad