Kuidas tunda ära valgekraest petturit?

Värskelt avaldatud KPMG uuring pettusejuhtumitest ettevõtetes toob välja, et tippjuhte on petturite hulgas varasemast rohkem. KPMG Baltics OÜ finantsnõustaja Rain Urbsalu aga leiab, et masuaegsed pettused alles hakkavad välja tulema. Kuidas tunda ära tänast valgekraest petturit?

KPMG uuringust selgus:

- keskmine pettur on mees vanuses 36-45

- tegudega kahjustab tööandjat ja tema huve. Keskmiselt kaotas ettevõte petturi tegevusel ca miljon USA dollarit, suurimad kahjud olid Aasias (1,5 mln dollarit) ja väiksemad Indias 0,7. Lääne- ja Ida-Euroopas vastavalt 0,9 ja 1 mln dollarit

- töötab kas finantsalal või on sellega seotult, veerandil juhtudest töötas ta ostu- või müügiosakonnas

- kuulub kõrgemate juhtide hulka

- on tööandja juures töötanud enam kui 10 aastat

- töötab tavaliselt koos mõne teise petturiga firma sees

- motivaatoriks on isiklik finantsseis, millele järgneb tahtmine karmilt seatud eesmärkide täitmist ilustada. Osa vastutust lasub uuringu läbiviijate sõnul ka ettevõtteil, kes kriisis kontrolli leevendasid.

69 riigi ettevõtteid hõlmanud uuring tõi välja, et pettusejuhtumitega oli 26% juhtumitest seotud tegevjuhtkond, samas kui 2007. aastal oli see protsent vaid 11. Urbsalu sõnul võib seal taga olla tegevjuhtide soov näidata omanikele, et ettevõttel läheb reaalsest olukorrast paremini.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLM GRUPP EESTI OÜ is looking for ACCOUNTANT

Manpower OÜ

06. juuni 2018

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

26. mai 2018

AIANDUSKESKUS HANSAPLANT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Hansaplant Hulgi OÜ

31. mai 2018

Uudised

Tööriistad