Kuidas tunda ära valgekraest petturit?

Värskelt avaldatud KPMG uuring pettusejuhtumitest ettevõtetes toob välja, et tippjuhte on petturite hulgas varasemast rohkem. KPMG Baltics OÜ finantsnõustaja Rain Urbsalu aga leiab, et masuaegsed pettused alles hakkavad välja tulema. Kuidas tunda ära tänast valgekraest petturit?

KPMG uuringust selgus:

- keskmine pettur on mees vanuses 36-45

- tegudega kahjustab tööandjat ja tema huve. Keskmiselt kaotas ettevõte petturi tegevusel ca miljon USA dollarit, suurimad kahjud olid Aasias (1,5 mln dollarit) ja väiksemad Indias 0,7. Lääne- ja Ida-Euroopas vastavalt 0,9 ja 1 mln dollarit

- töötab kas finantsalal või on sellega seotult, veerandil juhtudest töötas ta ostu- või müügiosakonnas

- kuulub kõrgemate juhtide hulka

- on tööandja juures töötanud enam kui 10 aastat

- töötab tavaliselt koos mõne teise petturiga firma sees

- motivaatoriks on isiklik finantsseis, millele järgneb tahtmine karmilt seatud eesmärkide täitmist ilustada. Osa vastutust lasub uuringu läbiviijate sõnul ka ettevõtteil, kes kriisis kontrolli leevendasid.

69 riigi ettevõtteid hõlmanud uuring tõi välja, et pettusejuhtumitega oli 26% juhtumitest seotud tegevjuhtkond, samas kui 2007. aastal oli see protsent vaid 11. Urbsalu sõnul võib seal taga olla tegevjuhtide soov näidata omanikele, et ettevõttel läheb reaalsest olukorrast paremini.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad