Autor: Lemmi Kann • 22. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu LV endine raamatupidaja mõisteti kohtus süüdi  

Tartu maakohus tunnistas Tartu linnavalitsuse haridusosakonna raamatupidamisteenistuse endise vanemraamatupidaja Ene Soola kokkuleppemenetluses süüdi arvutikelmusega Tartu linnale 3945,33 euro suuruse varalise kahju tekitamises.

Kohus mõistis talle 10 kuu pikkuse tingimisi vangistuse 18 kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, teatas Tartu maakohus.

Tartu linn esitas kriminaalmenetluse raames 2802,53 euro suuruse tsiviilhagi, mis süüdistatavalt kohtuotsusega välja mõisteti. 1142,80 euro suuruse kahjusumma on Sool linnale juba eelnevalt hüvitanud. Lisaks peab Sool menetluskulude katteks tasuma 300 eurot.

Süüdistuse järgi lisas Sool linnavalitsuses töötades raamatupidamisprogrammi töölehtedele väljamakseid enda nimele, omamata nende tasude saamiseks õigust. Pärast ülekannete tegemiast kustutas Sool eelnevalt ettevalmistatud ebaõigete andmetega töölehtedelt rea oma nime ja väljamaksele kuuluvate summadega. Selleks, et varjata oma kontole saadud summasid, sisestas Sool nimetatud summade ulatuses fiktiivseid kandeid haridusosakonna kontodele „muud õppevahendite ja koolituse kulud“ ning „tulud kutseõppeasutuse toodetest ja teenustest“. Tegelikkuses nende kannete aluseks olevaid dokumente ei olnud.

Kuriteod pani Sool toime ajavahemikul 4. juunist 2009 kuni 20. aprillini 2010.

Ene Sool on eelnevalt kriminaalkorras karistamata.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav vaid kokkuleppemenetlust reguleerivate menetlusnormide rikkumise peale. Kohtumenetluse pooled saavad otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700