Valdo Randpere: opositsioonile ei lähe koduomanikud korda

Opositsiooni tänane venitustaktika maamaksust vabastamise seaduse menetlemisel näitab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul ilmekalt, et opositsioonierakondadele ei lähe koduomanikud korda.

Valdo Randpere sõnul on ta tõsiselt üllatunud, et sotsiaaldemokraadid ja keskerakondlased selle seaduseelnõu vastu nii kirglikult sõdivad.

’’Sotsid on kodualuse maa maamaksu kaotamise vastu, kuna nemad tahaksid maksukoormust tõsta ja sisse viia kinnisvaramaksu. Rootsis elades tean hästi, mis on kinnisvaramaks ja olen seda maksnud. Kinnisvaramaks tähendab seda, et kohe, kui sa midagi oma kodu juures paremaks teed, saad suurema arve maksuametilt. See ei ole õiglane, küll aga keeruline maksusüsteem,’’ lisas Randpere.

’’Eile leidis ka keskerakond, et maamaksu kaotamise näol on tegelikult tegemist nii hea ideega, et see tuleb ise kiiremas korras ära teha. Aga asjad on keskerakonna puhul harva toredad ja lihtsad. Tallinna linnavalitsuse sõnul otsustati muuta maa maksumäära ja maamaksust vabastamise korda,  et luua rahalised võimalused linna põhimäärusest tulenevate kohustuste täitmiseks,’’rääkis Randpere.

"Kas saaks äkki täpsustada, et milleks täpselt raha vaja on? Kas on Tallinna TV-l näpud põhjas või on plaanis Kultuuripealinna sihtasutusse veel kõrgepalgalistele dissidentidele vaigistavaid töökohti luua?" tahtis ta teada. 

’’Aga tüüpiliselt Tallinnale – üks käega  võetakse, teisega antakse pisut tagasi. Tallinna abikäsi on ikka küüntega enda poole. Maamaksumäära tõstmine ja koduomanike maamaksust vabastamine on rehkendatud nii, et linn koorib maamaksu pealt ka peale koduomanike vabastamist 2,4 miljonit eurot rohkem kui enne,’’ lausus Randpere.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

Uudised

Tööriistad