2. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

40 ajatut ärinippi

Äripäeva kirjastus kogus kaante vahele Äripäevas nelja aasta jooksul ilmunud rubriigi "Kuidas..." parimad artiklid, mis katavad kõik ettevõtlusega seotud valdkonnad alates ettevõtlusega alustamisest ning lõpetades maksude, aktsiate ja dividendidega, ettevõtte tegevuse laiendamise ja tarkvara valikuga.

Kaks aastat tagasi hakkas Äripäeva paberlehes ilmuma rubriik “Kuidas…”, et pakkuda ettevõtlikule inimesele praktilisi nõuandeid. Rubriigi avalugu “Kuidas lõpetada töölepingut” ilmus 7. mail 2009. aastal ja praeguseks on ilmunud kokku 97 kuidas-lugu kõikvõimalikel teemadel, millega ettevõtjad kokku puutuvad.

Raamatusse on ligi sajast Äripäevas ilmunud kuidas-loost koondatud 40. Lugude valikul on lähtutud põhimõttest, et teema oleks ajatu ning artiklist leiaks abi niihästi täna kui ka homme. 40 lugu on omakorda jaotatud seitsmesse peatükki:

• ettevõtlusega alustamine• ettevõtte tegevus• maksud ja finantsid                                                             • pankrot ja võlad                                                             • palk ja personal                                                             • turundus                                                             • eksport.

Artiklite valmimisele on aidanud kaasa Eesti tipptegijad: ettevõtjad, juristid, valdkonnaspetsialistid jt.

"Pole loota, et niivõrd erinevaid teemasid kajastav käsiraamat kuidagi muud moodi kirjutataks: sellise eri eluvaldkondadest autorite kollektiivi tekkimine ei ole reaalne. See annab kogumikule erilise väärtuse," ütleb oma kommentaaris 13. juunil trükimasinate alt saabuva raamatu kohta ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna.

Lisaks selgetele ja konkreetsetele näpunäidetele muudavad raamatu väärtuslikuks oma ala asjatundjate kommentaarid, milles jagatakse lugejaga kogemusi, õnnestumisi ja ebaõnnestumisi, millest midagi õppida.

"Kui “40 ärinippi” läbi lugeda, saab hea ettekujutuse, mis kõik võib ärielus ette tulla. Mitte kõik ei juhtu kõigiga, aga hea on olla kõigeks ette valmistatud. Seepärast oleks niisugust raamatut hea hoida alati käepärast, et seda formeeruvate mõtete sõnastamiseks vajalikust kohast lehitseda – kui on tahtmine midagi senisest teisiti teha. Rääkimata sellest, kui elu ennast peale sunnib," lisabKärsna.

ASi Maag Lihatööstus juht Olle Horm märgib, et “40 ärinippi” on mõnus nosimine inimesele, kellel on isu alustada ettevõtlusega, kuid kindlasti saab siit raamatust uut ja olulist infot ka juba aastaid ettevõtluses tegutsev inimene.

"Minu jaoks oli selle raamatu lugemine väga huvitav, hoolimata sellest, et teinekord võib tunduda, et mida uut ühe või teise teema puhul ikka öelda saab. Usun, et keegi pole nii kogenud, et selle raamatu lugemisest loobuda," arvab Horm.

“40 ärinippi” võiks olla iga ettevõtja töölaual, et kerkinud küsimusele kiiresti vastust otsida või probleemile lahendust leida. Ei või ju kunagi teada, millal üht või teist näpunäidet vaja võib minna – otsimootori abil õige artiklini jõudmine võib osutuda aga küllaltki vaevanõudvaks ja tülikaks. Ehk aitab raamatu lugemine mõnel juhul isegi raha kokku hoida ning ei ole tarvis spetsialistilt tasulist nõu küsida, ütleb raamatu koostaja, Äripäeva ajakirjanik Väinu Rozental.

Raamatut "40 ärinippi" saab tellida SIIN.

Autor: Lemmi Kann, Liivi Kedelauk

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700