27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanalinnapäevadel täitub 30 aastat

Homme õhtul algavad rongkäiguga Vabaduse väljakult Raekoja platsile ning sellele järgneva etendusega “Avatud südamega linn” 30. Tallinna vanalinna päevad.

Kesklinnavanem Aini Härmi sõnul on sellel aastal vanalinnapäevade juhtlause “Avatud südamega linn”.

“Juubelipäevade juhtmõte kannab endas sõnumit iidse hansalinna külalislahkusest, aga ka tõdemust, et loodus ja inimlooming on andnud meie kuulsale vanalinnale südame kuju. Seda kummalist looduse ja inimtegevuse kapriisi on kogenud igaüks, kellel on õnnestunud vanalinna panoraami linnulennult näha.

Eelmiste vanalinnapäevade fotonäitusel välja pandud Arne Maasiku tööd näitasid seda selgelt. Neist fotodest tekkiski idee 30. vanalinnapäevade tunnuslause valimiseks,” selgitas Härm.

Vanalinnapäevad jagunevad traditsiooniliselt teemapäevadeks. Nädal algab kirikute päevaga, mille käigus saab tutvuda Tallinna keskaegsete sakraalehitistega. Sellele järgnevad spordipäev, teatripäev ja lastepäev.

Üheks vanalinnapäevade kulminatsioonipunktiks võib õigusega pidada Rein Rannapi rokk-kantaatide “Ilus maa” ja “Taevas ja maa” ettekandeid, mis panevad punkti 2. juunil toimuvale muusikapäevale.

3. juuni ehk muuseumipäev pakub võimalust süüvida möödunusse. Festivali eelviimane päev on pühendatud rüütlitele, näha saab rüütliturniiri ning nautida glamuurset ilu lilleballil. 5. juunil lõpetab pidunädala ERSO kontsert Raekoja platsil. Nagu eelnevatelgi aastatel toimub kirev programm Tornide väljaku rahvuste laval.

Tallinna vanalinna päevad

28.05–05.06 Tallinnaswww.vanalinnapaevad.ee

 

Autor: Lemmi Kann, Urve Vilk

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700