Autor: Lemmi Kann • 19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õigusabiportaalil juristaitab.ee enam kui veerand miljonit külastust

Tänasel kohtumisel tunnustas justiitsminister Kristen Michal Juristide Liitu senise koostöö eest tasuta õigusabiportaali juristaitab.ee arendamisel ja haldamisel.

Juristide Liidu direktori Krista Paali sõnul on inimeste vajadus praktilise tasuta õigusnõu järele väga suur ja juristaitab.ee portaali külastajate arv aina kasvab. "Ainuüksi maikuu jooksul on portaali foorumisse postitatud 280 õigusalast küsimust, millele inimesed lahendust otsivad. Seega on meie juristidel käed tööd täis," ütles Paal.

„Inimeste paremad teadmised oma õigustest võimaldavad neil neid õigusi ka paremini kaitsta ning seda eesmärki ka justiitsministeeriumi ja Juristide Liidu koostöö tasuta õigusnõu veebis pakkumine ka kannab,“ märkis Michal.

Justiitsministri sõnul on kõige olulisem, et praktiline õigusalane info ja küsimuste esitamise võimalus oleks kättesaadav võimalikult paljudele inimestele ja võimalikult lihtsalt, milleks on veeb parimaks lahenduseks.

„See lahendus on ennast õigustanud, kuna vähem kui poole aastaga on tasuta portaali juristaitab.ee külastatud enam kui 260 000 korral ning vastuseid on antud ligi 500le konkreetselt esitatud küsimusele, mille raames Juristide Liidu liikmed andsid tasuta õigusalaseid nõuandeid kokku umbes 400 lehekülje jagu,“ tõdes Michal.

Lehekülgedest on portaalis kõige enam külastatud foorumit, kus saab juristidele küsimusi esitada. Järgnevad töösuhete kohta selgitusi pakkuv lehekülg ning perekonnasuhete küsimustele pühendatud leht.

 Mis on mis

Justiitsministeeriumi ja juristide liidu koostöös loodud tasuta õigusabiportaali www.juristaitab.ee eesmärgiks on aidata inimestel leida vastuseid igapäevaelus ette tulevatele õiguslikele küsimustele.

Veebilehel on väljas need teemad ja küsimused, mida läbi aegade on juristide liidult tasuta õigusabi raames enim küsitud ning mille kohta ka justiitsministeeriumist enim uuritakse. Sõltuvalt lehe kasutajate eelistustest ja küsimustest on veebileht pidevas muutumises ja täienemises.

Kui inimene teda huvitavale küsimusele olemasolevatest rubriikidest vastust ei leia, võib ta selle esitada portaali foorumis, kus küsimustele vastavad juristide liidu liikmed. Küsimuse esitamiseks peab veebilehele sisse logima ID-kaardiga.

Lisaks leiab portaalis kasulikke dokumendivormide näidiseid ja linke teistele õigusvaldkonna veebilehtedele.

www.juristaitab.ee portaali haldab ja küsimustele vastab kuni järgmise aasta maini justiitsministeeriumi toel juristide liit, kes võitis juba teist korda sellekohase konkursi. Järgmisel kevadel kuulutab justiitsministeerium lehe haldamiseks välja taas uue konkursi. 

Veebilehte rahastatakse riigi poolt mittetulunduslikele ühendustele tasuta õigusabi andmiseks eraldatud toetusest.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700