Töötukassa: kergemini saavad tööle lühemat aega tööta olnud inimesed

Põhjuseks, miks pikaajaliste töötute osakaal praegu töötuse languse tingimustes kasvab, on see, et kergemini saavad tööle lühemat aega tööta olnud inimesed, märkis Töötukassa analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringson.

"Pikaajaliste töötute osakaal töötutest on kasvanud jõudsalt viimased kaks aastat ning ilmselt jätkab vähehaaval kasvamist veel mõnda aega.  Pikemat aega tööta olnud inimestel võivad tasapisi langeda nii tööotsimise motivatsioon kui aeguda tööoskused, mis teeb ettevaatlikumaks ka tööandja. Seetõttu pakub töötukassa mitmeid meetmeid nagu tööproov, tööpraktika ja palgatoetus, mis peaksid soodustama ka pikemaajaliselt tööta olnute palkamist," kommenteeris Lauringson.

"Nii statistikaameti kui töötukassa statistika alusel saab välja tuua, et absoluutarvult jäi pikaajaliste töötute arvu tipp 2010. aasta esimesse poolde. Aasta teises poolest pikaajaliste töötute arv veidi langes, kuid selle aasta esimeses kvartalis avaldus jälle mõningane tõus,"märkis Lauringson.

 

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad