Valitsus arutab tulumaksu määra alandamist

Valitsus arutab täna tulumaksuseaduse eelnõu, millega tahetakse alandada tulumaksu määra.

Eelnõu eesmärkideks on lisaks tulumaksu määra alandamisele ka füüsilise isiku tulust lubatud mahaarvamiste piirmääraf langetamine, metsa väikeomanike huvi elavdamine metsa majandamise vastu tulumaksu arvestamise erikohtlemise abil ning tööga seotud tasemekoolituse käsitlemise lõpetamine erisoodustusena.

Eelnõu järgi langetatakse tulumaksu määra alates 2015. aastast 21%-lt 20%-le. Samuti piiratakse eelnõu kohaselt füüsilise isiku tulust lubatud mahaarvamiste kogusummat 3196 eurolt 1920 eurole. Muudatus puudutab eluasemelaenu intresside, koolituskulude ning kingituste ja annetuste mahaarvamise õigust. Muudatus kohaldub kuludele, mida isik kannab alates 2012. aastast.

Eelnõu kohaselt rakendatakse raieõiguse ja raiutud metsamaterjali võõrandamise maksuarvestusele erikord, pidades silmas metsa füüsilisest isikust väikeomanikku, kelle raieõiguse ja raiutud metsamaterjali müük on ühekordne tehing, mitte jätkuv majandustegevus.

Eelnõu kohaselt ei käsitleta tööalast tasemekoolitust enam erisoodustusena. Muudatus vähendab maksukoormust, langetades tööjõu makse ennekõike kõrge tootlikkusega töökohtade tekkeks, ning soodustab elukestvas õppes osalejate arvu kasvu.

Seadus on kavandatud jõustuma 1. jaanuaril 2012. aastal.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad