Ettevõtted tasusid aprillis tulumaksu 20% rohkem kui aasta varem

Aprillis laekus maksu- ja tolliameti andmetel riigieelarvesse maksutulu 340,4 miljonit eurot. Juriidilise isiku tulumaksu tasuti aprillis 13,4 miljonit eurot, mis on 21,2 protsenti rohkem kui eelmisel aastal.

Nelja kuu kokkuvõttes on ootuspäraselt kogutud 1,3 miljardit eurot ehk 30,4 protsenti 2011. aasta eelarves planeeritust, teatas rahandusministeerium.

Aasta esimese nelja kuuga on makse tasutud 4,8 protsenti rohkem kui eelmise aasta sama ajaga ning 7,6 protsenti rohkem kui 2009. aastal.

Sotsiaalmaksu laekus aprillis 143,3 miljonit eurot, nelja kuuga on täidetud 33,3 protsenti eelarves kavandatust. Võrreldes eelmise aasta aprilliga kasvas sotsiaalmaksu laekumine 7,3 miljoni euro võrra ehk 5,3 protsenti. Palga väljamaksete maht märtsis kasvas ning samuti suurenes deklaratsioonidel näidatud töötajate arv.

Füüsilise isiku tulumaksu laekumiste saldo oli aprillis positiivne 3,6 miljoni euroga vaatamata  jätkuvatele maksu- ja tolliameti poolt tehtavatele tulumaksu tagastustele. Aprillis tagastati 20,9 miljonit eurot, kokku on sel aastal tagastatud 96 miljonit eurot. Kohalikele omavalitsustele laekus füüsilise isiku tulumaksu 49,9 miljonit eurot, mis on 4 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Juriidilise isiku tulumaksu tasuti aprillis 13,4 miljonit eurot, mis on 21,2 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Nelja kuuga on täidetud 20 protsenti eelarves planeeritust. Jaotatud kasumilt laekus aprillis tulumaksu 9,6 miljonit eurot ning erisoodustustelt 1,8 miljonit eurot. Järgnevatel kuudel on tavapäraselt oodata laekumistasemete märgatavat kasvu.

Käibemaksu laekus aprillis 107,4 miljonit eurot ja eelarves kavandatust on täidetud 31,7 protsenti. Võrreldes eelmise aasta aprilliga kogunes käibemaksu 2,3 protsenti vähem, samas deklareeritud käibed kasvasid 8,6 protsenti. Laekumise vähenemine tulenes tagastuste tavapärasest suuremast tasemest. Deklareeritud käivete kasv oli kiireim mootorsõidukite müügi ning eksportivate ettevõtete sektoris.

Aktsiise tasuti nelja kuuga kokku 226,2 miljonit eurot, mis on 32,1 protsenti eelarves planeeritust. Võrreldes eelmise aasta esimese nelja kuuga vähenes aktsiiside laekumine 4,1 protsenti seoses 2010. aasta aktsiisitõusudele eelnenud varude soetamisega. Tubaka- ja kütuseaktsiisi kogunes vastavalt 18 ja 4 protsenti vähem kui mullu sama ajaga ning alkoholiaktsiisi 4 protsenti rohkem.

Alkoholiaktsiisi tasuti aprillis 14 miljonit eurot ning nelja kuuga on eelarvest täidetud 30,7 protsenti.

Tubakaaktsiisi on nelja kuuga laekunud 43,2 miljonit eurot ehk 31,3 protsenti eelarvesse planeeritust. Kui selle aasta veebruaris ja märtsis oli tubakaaktsiisi laekumine madal seoses 2010. aasta lõpus toimunud tubakatoodete varumisega, siis aprillis taastus tavapärane laekumiste tase, ulatudes 14,4 miljoni euroni.

Kütuseaktsiisi tasuti aprillis 30,9 miljonit eurot ning eelarvest on täidetud 32,2 protsenti. Jätkuvalt on laekumine suurenemas diislikütuselt ning erimärgistatud diislilt, mis viitab positiivsetele arengutele ettevõtlussektoris. Deklareeritud bensiini kogused on võrreldes eelnevate aastatega siiski madalamad, kuid võrreldes märtsiga on ka need kasvanud.

Ettemaksukonto muutus suurendas aprillis laekunud maksusummasid 5,3 miljoni euro võrra. Ettemaksukonto positiivne muutus viitab, et aprillis tehti uusi ettemakseid rohkem kui varasemaid ettemakseid ära kasutati.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad