Autor: Lemmi Kann • 29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töölepingu seaduse muutmise arutelu jätkub pärast jaanipäeva

Sotsiaalministeeriumi ja liitude esindajad otsustasid, et arutelu töölepingu seaduse muutmise osas jätkub pärast seda, kui tööandjad on oma seisukoha andnud.

Täna kohtusid ametiühingute muudatusettepanekute arutamiseks sotsiaalministeeriumi, Ametiühingute Keskliidu, Tööandjate Keskliidu, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni TALO ning Kaubandus- ja Tööstuskoja esindajad.

Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Egle Kääratsi sõnul oli arutelu konstruktiivne ning andis osapooltele võimaluse muudatusettepanekute osas oma seisukohti avaldada ning täpsustusi teha.

Koosolekul olnud osapooled leidsid, et mitmeid seaduse rakendamisel tekkinud soovimatuid tõlgendusi saab lahendada tööturu osapoolte kokkulepetega tõlgenduste osas ja parema praktika levitamisega.

"Esmatähtis on ametiühingute ja tööandjate mõlemapoolne nõusolek. Edasi on plaanis, et ametiühingute ja tööandjate esindajad jätkavad arutelu pärast seda kui Tööandjate Keskliit on jaanipäevaks oma seisukoha ettepanekute suhtes andnud," ütles Käärats. Ministeeriumi osalusel kohtutakse taas augustis.

Käärats rõhutas, et kui osapooled 2008. aastal töölepingu seaduse põhimõtted paika panid, leppisid nad kokku, et kolme aasta möödudes seaduse jõustumisest ehk aastal 2012 teeb sotsiaalministeerium seadusele mõju analüüsi.

„Ministeerium valmistub juba täna hinnangu tegemiseks ning see on ka tööplaanis. Kindlasti aitab ka mõju hindamine otsustada, kas ja milliste muutuste järele vajadust on,“ märkis Käärats.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700