OECD: tööpuudus probleemiks ka kriisi järel

Pea kaks aastat pärast seda, kui majandus hakkas toibuma OECD riike läinud sajandi kolmekümnendatest aastatest tabanud rängimast kriisist, on olukord tööturul jätkuvalt suureks probleemiks.

2010. aasta lõpus oli tööpuudus Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni riikides jätkuvalt kriisiaegse tipu lähedal, nendib OECD oma värskes tööturu ülevaates, millest saab eraldi peatükk tuleval kuul valmivas maailmamajanduse ülevaates (Economic Outlook), vahendas uudistebüroo Direkt.

OECD nendib, et 12 liikmesriigis oli töötuse määr jätkuvalt 2 või enama protsendipunkti võrra kõrgem kui enne kriisi ning et isegi neis riikides, kus olukord tööturul pole enam nii hull, on majanduse toibumine olnud liiga nõrk, et töötust olulisel määral vähendada.

Kõige suurem riskigrupp on noored ja madalama haridustasemega inimesed, keda töötuse suurenemine on tabanud eriti rängalt.

OECD märgib, et töötuse juurdumine kõrgel tasemel on väiksem risk neis riikides, mis rakendasid kriisi ajal erinevaid programme hõive säilitamiseks, nagu Saksamaa, Austria, Belgia, Soome ja Jaapan. Eriti märkimisväärne on aga tavatult suur pikaajaliste töötute hulk USAs.

Riikides, kus tööturu väljavaated on lähiajal kehvad, tuleks praegu rõhuda eelkõige nõudluse suurendamisele tööjõu järele, et võimalikult paljud uuesti tööturule tagasi tuua, märgib OECD. Kõige mõjusam oleks siinkohal tööjõu hinna langetamine ajutiste ja suunatud maksukärbetega.

Teisalt soovitab OECD tõhustada tööturuametite tegevust – lisada ressursse ja ümberõppeprogramme. Samas möönab organisatsioon, et kõrge töötusega riikides nagu Kreeka, Iirimaa, Portugal ja Hispaania võib see raskeks osutuda, kuna riigi rahandus on suurtes raskustes.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad