Ettevõtjad on valmis kulutusi suurendama 

Balti riikide ettevõtted julgevad seoses süveneva optimismiga suurendada oma ärikulutusi, selgus Reguse ettevõtlususalduse indeksist.

Reguse värskeima ettevõtlususaldusindeksi põhjal, mis tugineb 17 000 ülemaailmse ettevõtte juhiga läbiviidud küsitlusel, kinnitavad Balti riikide äritegevusega seotud positiivseid prognoose nüüd ka tegelikud näitajad. Ettevõtlususaldus on suurenenud alates 2010. aastast, kuid praeguste raportite alusel saab öelda, et ettevõtete sissetulek ja kasum kasvavad vastavalt eelmise aasta eeldustele. Uuringust selgus, et tõusutendentsi näitavad ka osakondadesisesed kulutused, eeskätt müügi- ja turunduskulutused, kuid mitte kontoriruumide ja kinnisvaraga seotud kulutused.

Reguse ettevõtlususalduse indeks on 125 punkti tasemel, mis on kõigi aegade kõrgeim näitaja. Madalaimast näitajast 2010. aasta aprillis on hetkeindeks kõrgem 31 punkti võrra ning uuringu alguses mõõdetust (oktoober 2009) 25 punkti võrra suurem.

Balti riikides on indeksi tase 100, jäädes keskmisest madalamaks. Rohkem kui viiendik Balti riikide ettevõtetest kinnitavad kasumi suurenemist (22%) ja sissetuleku kasvu (36%)

Sel aastal eeldatakse osakonnakulutuste suurenemist, v.a kinnisvara osas, mille puhul on ettevõtetel kindel kulude piiramise poliitika. Ülemaailmselt kavatseb 81% ettevõtetest hoida kontoriruumidele tehtavad kulutused samal tasemel või neid kärpida, samasugune soov on 70% ettevõtetel, mis tegutsevad Balti riikides. Need näitajad ühtivad teiste uuringutega, andes kinnitust üldisest trendist töökeskkonnaga seotud kulude vähendamiseks.

“Ettevõtlususalduse kasv on hea uudis, nagu ka ettevõtete sissetuleku ja kasumi suurenemine. Ettevõtluskindluse süvenemisest annavad kinnitust veel osakonnakulutuste prognoositav suurenemine käesoleval aastal. Samas teevad ettevõtted vaid selliseid investeeringuid, millelt on oodata kindlat tulu, näiteks müük ja turundus; seevastu kontoripinnale ja kinnisvarale tehtavad kulutused jätkavad 2011. aastal vähenemist," kommenteeris Reguse allüksuse peadirektor ja pressiesindaja Michael Barth.

See on Barthi sõnul märkimisväärne muutus mõne aasta taguse ajaga võrreldes, kui majanduskasv koos suurenenud tööhõivega soosisid kinnisvarasse investeerimist. "Ent majanduskasvu üle elanud ettevõtted eelistavad praeguses olukorras pigem riske vähendada ning valida paindliku ja selgepiirilise töökorralduse,” möönis Barth.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

Uudised

Tööriistad