Autor: Lemmi Kann • 7. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis heaks äriseadustiku muudatused

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks äriseadustiku ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on kokku hoida aktsiaseltside kulusid, mis seonduvad dokumentide ärakirjade paberkandjal esitamisega.

Eelnõuga võimaldatakse äriühingutel täita ühinemis- ja jagunemisdokumentide aktsionäridele kättesaadavaks tegemise kohustused dokumentide avalikustamisega aktsiaseltsi kodulehel. See peaks märgatavalt kokku hoidma aktsiaseltside kulusid, mis seonduvad dokumentide ärakirjade paberkandjal esitamisega.

Aktsiaseltsid võivad ühinemis- ja jagunemislepingu äriregistri pidajale esitamise asemel selle avalikustada oma kodulehel, börsiühingud ka väärtpaberituru seaduses ette nähtud teabe tsentraalse salvestamise süsteemis.

Eelnõuga ette nähtavad võimalused loobuda teatud tingimustel ühinemis- ja jagunemisaruannete, vandeaudiitori aruannete ja vahebilansside koostamisest ning üldkoosoleku läbiviimisest ühinevates või jagunemisel osalevates ühingutes vähendavad samuti ühinevate ja jagunemisel osalevate ühingute kulusid.

Eelnõuga parandatakse aktsionäride ja osanike informeerimise korda ühinemiste ja jagunemiste käigus sellega, et nähakse ette, et ühineva või jaguneva ühingu juhatus peab teavitama osanikke või üldkoosolekut ning teiste ühinevate või jagunemisel osalevate äriühingute juhatusi, võimaldamaks viimastel omakorda teavitada nende vastavaid üldkoosolekuid, igast olulisest äriühingu vara või kohustuste muudatustest, mis on toimunud alates ühinemis- või jagunemislepingu koostamise kuupäevast kuni ühineva või jaguneva äriühingu ühinemis- või jagunemislepingu heakskiitmist otsustavate üldkoosolekuteni.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700