Advokatuuri liikmete arv ületas 750 piiri

Advokatuuri liikmete arv jõudis täna 752ni pärast seda, kui advokatuuri juhatus otsustas võtta tänasel istungil kutseühendusse kolm uut liiget.

„Advokatuuri liikmeskond on viimasel viiel-kuuel aastal järjepidevalt kasvanud ning kuigi põhiosa uutest advokaatidest töötab Tallinnas, on liikmeid lisandunud ka Tartus ja Pärnus. Meie üks eesmärk ongi advokaaditeenuse kättesaadavuse parandamine maakondades ning selles vallas töö käib,“  ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher.

Vaher lisas, et advokatuuri liikmeskond on võrreldav Eestis tegutsevate kohtunike, prokuröride, notarite, kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koguarvuga. „Tagasivaatena võib öelda, et 1991. aastal töötas Eestis 185 advokaati ning kümme aastat hiljem juba 415 advokaat. 700 liikme piir ületati 2010. aasta märtsis.“

Advokatuuri liikmetest 483 on vandeadvokaadid, 139 vandeadvokaadi vanemabid ning 112 abid, assotsieerunud liikmeid on 18. Liikmelisus on erinevatel põhjustel peatatud 139 liikmel.

Tasub teada

Advokaadiks soovija peab vastama advokatuuriseaduses sätestatud nõuetele.  Kõige kõrgem, vandeadvokaadi kutsenimetus antakse juhatuse otsusega advokatuuri liikmele, kes on sooritanud vandeadvokaadieksami ja on tegutsenud vähemalt kaks aastat vandeadvokaadi abina või vähemalt ühe aasta vandeadvokaadi vanemabina.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal loodud advokaatide kutseühendus.
Advokatuuri esimees vandeadvokaat Toomas Vaher ning uus juhatus alustasid kolmeaastast ametiaega eelmise aasta märtsis.

 

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad