Tööinspektsioon: töötajate väljaõpe on halb

Töötajate väljaõpe on paljudes ettevõtetes puudulik ning jätkuvalt pole pooltes tööinspektorite poolt hinnatud ettevõtetes ka töökeskkonnavolinikku ja töökeskkonnaspetsialisti.

Töötervishoiu ja tööohutuse järelevalve käigus külastasid tööinspektorid 2010.aastal 3718 ettevõtet. Lisaks kogu töökeskkonda hõlmavatele töökeskkonna kontrollidele viidi läbi ka 1338 sihtkontrolli, teatas tööinspektsioon.

Kõige sagedamini hinnati ettevõtetes halvaks või pigem halvaks töötajate väljaõpet ja juhendamist, seda ligi pooltes hinnatud ettevõtetes. Sarnaselt varasematele aastatele puudub jätkuvalt ligi pooltes hinnatud ettevõtetes ka töökeskkonnavolinik ja töökeskkonnaspetsialist või ei vasta nende tegevus nõuetele. Heaks või pigem heaks hinnati ettevõtetes tööaja korraldust, vibratsiooni ja tolmu mõju vähendamist tervisele, psühholoogiliste ohuteguritega tegelemist ja tööõnnetuste ning kutsehaiguste uurimise korraldust.

2010.a saabus tööinspektsiooni teatis kutsehaigestumise diagnoosimisest 104 töötaja kohta, kellest igal teisel diagnoositi rohkem kui üks kutsehaigus. Peamiste diagnoosidena saab välja tuua jõu rakendamise ja ülepingutusega seotud pehmete kudede haigused ning karpaalkanali sündroom.

„Füüsilise ülekoormusega seotud haigusi on võimalik vältida, kui mõeldakse eelnevalt läbi õige töökoha kujundus, valitakse ergonoomilised töövahendid ning korraldatakse tööpäev selliselt, on võimalik pidada tööpäevasiseseid puhkepause, et anda võimalus organismile taastumiseks. Ka töötajatelt ootaks tõsisemat mõtlemist oma tervisele. Koostöö tööandja ja töötajate vahel on ülioluline, et vältida füüsilist ülekoormust,” rõhutas tööinspektsiooni töötervishoiu peaspetsialist Silja Soon.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad