Mait Palts: hea, et koalitsioonileping vaatab tulevikku

Koalitsioonilepingu puhul on tervitatav, et vaadatakse pikka perioodi ette mitte ainult homset päeva, rääkis kaubandus-tööstuskoja peadirektori kohusetäitja Mait Palts. 

Lepingu järgi ei maksta 1. jaanuarist 2014 sotsiaalmaksu töötasu osalt, mis  ületab 4000 eurot kuus. "Sotsiaalmaksu lae küsimus olnud päevakorral juba mitmeid aastaid ja see ei ole üllatuslik, et ka senised valitsusparteid kui ka tänased on selle teema üles võtnud ja kokku leppinud," ütles Palts.

Tema sõnul on räägitud, et sotsiaalmaksu lae kehtestamine teatud valdkondades mõjuks positiivsena ja aitaks tarka äri Eestisse tuua. "Loomulikult detailid vajavad analüüsimist ja kokkuleppimist ja ega siin midagi veel seaduse tekstina kirjas ei ole," rääkis ta lisades, et  asjaolusid peab veel tulevikus arutama.

Koalitsioonierakondade plaan vähendada 1. jaanuarist 2015 tulumaksumäära 20 protsendini on Paltsu hinnangul hea idee. "Kui riigi rahandus seda lubab ja me ei sea siinkohal ohtu Eesti rahanduse stabiilsust, siis ei näe ma selles midagi halba," sõnas ta.

Selles, et koalitsioonileppe muudatused hakkavad kehtima alles 2013.-2015. aastast, Palts midagi imelikku ei näe. Tema arvates on normaalne, et koalitsioonilepe sõlmitakse pikaajaliselt mitmeks aastaks. "Mõeldakse terve valimisperioodi osa ja kui teatud lubadusi annab ellu viia hiljem, siis eeldan, et ju nad siis on realistlikud. Ju siis pole kõike võimalik ja otstarbekas kohe teha," rääkis ta.

Kõik muudatused vajavad Paltsu meelest nii ehk naa põhjalikku analüüsi ja läbimõtlemist. Selles suhtes on ju tervitatav, et vaadatakse pikka perioodi ette mitte ainult homset päeva, lausus ta.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad