Autor: Lemmi Kann • 21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

90% Baltimaade ettevõtetest pakuvad paindlikku tööaega

Üheksa Baltimaade ettevõtet kümnest pakuvad oma töötajatele paindlikku tööaega, selgus Reguse uue globaalse uuringuraportist.

Suurem osa ettevõtetest leiavad, et paindlik tööaeg annab neile suuri eeliseid, nagu töötajate suurem tootlikkus, väiksemad üldkulud ning parem töö- ja eraelu tasakaal. 35% Baltimaade ettevõtetest usub, et paindliku tööaja kulud on väiksemad. Need on peamised Reguse uue globaalse uuringuraporti tulemused, mis põhinevad 17 000 ettevõttel 80 riigis.

“See, et paindlik tööaeg on muutunud normiks, on hea uudis kõigile: alates tööandjast kuni töötajateni, perekondadele ja üldsusele laiemalt ning isegi keskkonnale. Esimest korda annab 17 000 vastajal põhinev globaalne uurimus veenvaid statistilisi tõendeid paindliku tööaja ning sellest tingitud kasude kohta,” ütles Reguse regionaaljuht Michael Barth.

Rohkem kui pooled paindlikku tööaega pakkuvatest ettevõtetest märkisid, et nende meeskonna töö- ja eraelu on paremas tasakaalus, mis parendab ka töötajate rahulolu ja motivatsiooni; kolmandik vastanutest usub ka, et see parendab töötajate tootlikkust. Kolmandik paindlikku tööaega pakkuvatest ettevõtetest usuvad, et nende poliitika aitab neil kaugemates nurkades kvalifitseeritumat tööjõudu palgata.

Samal ajal leitakse uurimuses, et paljude paindlikku tööaega pakkuvate firmade suurimaks probleemiks on usaldus: 20% Baltimaade ettevõtetest pakub sellist privileegi vaid vanemtöötajatele. ”Andes paindliku tööaja võimaluse vaid vanemtöötajatele, jäävad mõned ettevõtted suurtest võimalustest ilma ning võivad võõranduda töötajatest, kelle värbamiseks nad on suuri pingutusi teinud,”  kommenteeris Michael Barth.

Barthi sõnul on uuringud näidanud, et töötajate tootlikkus suureneb teatud paindlikkusega.

"On kahju näha, kuidas mõned ettevõtted usalduse tõttu töötajatele paindlikku tööaega ei paku. Kuna paljud neist näevad selles siiski eeliseid, isegi juhul, kui nad ei kavatse seda kohe rakendada, võime järgmise aastakümne jooksul näha paindliku tööaja edasist kasvu.”

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700