15. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurotec Infosüsteemide raamatupidamistarkvara PEAX

PEAX on raamatupidamistarkvara. PEAXi iseloomustab võimaluste paljusus ja paindlikkus. Võib küll küsida, mis paindlikkust raamatupidamisprogrammilt ikka tahta... Aga tahetakse – kahte ühesugust ettevõtet pole olemas.

Eriliseks teeb PEAXi see, et aruandeid saab ise juurde teha. PEAXiga tuleb kaasa valmis konto¬plaan, kasumiaruande- ja bilansiskeem, samuti näidisülesanne ja kasutusjuhend, mis võimaldab tööd alustada kiiresti ja ilma kõrvalise abita.

 PEAXi saab osta kahes põhivariandis. Põhjalikku kulude ja tulude liigendamist ja analüüsi võimaldab PEAX Finants. Väikefirmadele sobib lihtsam PEAX Mini. Mõlemaga on võimalik liita töötasuarvestust PEAX Palk ja põhivaraarvestust PEAX Põhivara.

PEAX Finants annab lisaks aruannete koostamisele ka graafilise analüüsi võimaluse. Pangaside (nii maksekorralduste saatmine kui ka väljavõtte alusel päeva¬raamatusse kannate tegemine) olemasolu on elementaarne, nii et sellest siin pikemalt juttu ei tee. Kuust kuusse korduvate kannete tegemise hõlbusta¬miseks on olemas liitkanded, mis tuleb alguses valmis teha ja edaspidi saab neid lihtsalt kasutada, täites vajadusel ainult lüngad. Reskontro on olemas dokumentide tasemel – müügiarved saab siduda laekumistega ja ostuarveid tasumistega. Tasumata ostuarvete alusel saab koostada maksekorraldusi. Päevaraamatus on olemas kiirotsing kõikide väljade väärtuste järgi, mis hõlbustab vajaliku lausendi leidmist. Eraldi on olemas suurte võimalustega otsingufunktsioon, mis võimaldab leitud päevaraamatukannete alusel koostada aruandeid. PEAX Finants on kasutatav mitme ettevõtte raamatupidamisena.

PEAX Palk võimaldab hallata palgasaajaid ja jaotada neid nimekirjadesse,

sisestada palgalehti, töötatud päevi, puhkusepäevi ja töövõimetuspäevi, koostada palgalehti püsiandmete või eelmise kuu palgalehtede alusel, arvutada palka, puhkusetasu, töövõimetustasu ja keskmist palka, konteerida ja välja printida palgalehti. Lisaks saab koostada aruandeid kontode, palgaliikide ja palgasaajate kaupa, jälgida puhkusepäevade jääki, koostada maksudeklaratsioone (TSD, TSM ja nende lisasid) ja edastada neid EMTA-le. Töötasumooduli külge saab liita kaadriarvestuse lisamooduli (võimaldab sisestada töötaja kohta kaadri¬arvestuseks vajalikke andmeid ja välja printida kaadriarvetuse kaarti) ja tööajaarvetuse lisamooduli (võimaldab sisestada töötajale iga päeva kohta erineva tariifiga töötunde, teha sisestatud töötundide alusel aruandeid ja koostada sisestatud töötundide alusel palgalehti).

PEAX Põhivara võimaldab sisestada põhivara, suurendada ja vähendada jääkväärtust, muuta amortisatsiooninormi, arvutada igakuist amortisatsiooni ja seda päevaraamatusse konteerida, koostada aruandeid nii kulumi kui jääk¬väärtuse kohta gruppide/allgruppide/üksuste/allüksuste kaupa, samuti leida olemasolevat põhivara ja selle jääkväärtust igal ajahetkel nii tulevikus kui ka minevikus.

PEAX Mini maksab ainult 242,86 eurot. Selle eest saab kasutuslitsentsi piiramata ajaks ja seda ei ole tarvis igal aastal uuendada.

PEAXi ostuga tuleb kaasa tasuta juurutamisabi (4 tundi), mis aitab Teil üle saada alustamise raskustest. Valmidus teha tarkvaras muudatusi vastavalt Teie vajadustele on iseenesestmõistetav.

Eurotec Infosüsteemide OÜPärnu mnt 160a11317 Tallinn+372 654 2200www.eur">[email protected]

Autor: Anna Pomm, raamatupidaja .ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700