Kuidas mõista ettevõtte finantse

Kas sa oskad koostada efektiivseid eelarveid? Kas sa tead, kuidas analüüsida kulusid? Kas sul on raskusi kasumisse jõudmisega?

Raamatus selgitatakse finantsvaldkonna sageli segadusse ajavaid mõisteid ja žargooni. Ainulaadse ärisimulatsiooni abil näitavad raamatu autorid, kuidas firmat asutada ja käima lükata, selgitades:

• mis on bilansileht
• mis on kasumiarunne
• mis on püsi- ja muutuvkulud
• mis on tasuvusanalüüs
• kuidas ettevõtet hinnata
• kuidas koostada eelarvet ja prognoose
• mis on väärtus aktsionäride jaoks ja majanduslik kasum
• mis on depretsiatsioon ja amortisatsioon
• kuidas hallata käibekapitali

Lõppu on lisatud põhimõistete selgitused, mistõttu on raamat “Kuidas mõista ettevõtte rahandust” oluline abivahend juhtidele ja tudengitele kõikjal maailmas.
 
Suur osa sellest raamatust tugineb mängule Enterprise ProfitAbility®, mille on välja töötanud ProfitAbility® Business Simulations. Teises peatükis on piltlikult kujutatud ettevõtte raamatupidamist ja sellele viidatakse kogu raamatus. Ülejäänud peatükkides tuuakse näiteid kuue ettevõtte varal, mis konkureerivad selles simulatsiooniharjutuses üksteisega.

"Ettevõtet asutada pole Eestis kunagi olnud lihtsam kui praegu. See, mis järgneb asutamisdokumentide vormistamisele, pole enam sama lihtne– konkurents, konjunktuur jne ei tööta alati ettevõtja kasuks. Raamat „Kuidas mõista ettevõtte finantse“ aitab algajal ja ambitsioonikal ettevõtjal kindlasti suurendada äris ellujäämise ja läbilöömise šansse, tehes talle selgeks ettevõtte finantside juhtimise põhitõed, näiteks paradoksi, et kasumi teenimisest ei piisa – kui kontol tegelikku raha pole, on ettevõte pankrotis," kirjutab raamatu arvustuses Äripäeva Finantsjuhtimise käsiraamatu peatoimetaja Villu Zirnask.

Ettevõtte erinevate üksuste (turundus, tootmine, müük jt) ühise eesmärgi nimel toimima panemine on asi, millega kogenumadki juhid alati toime ei tule, märgib ta. „Miks jääb finantsdirektor alati peale, kui me räägime eelarvetest?“ väljendavad autorid paljude valdkonnajuhtide muret. Zirnask on kindel, et pärast selle raamatu läbitöötamist mõistvad nad raamatupidajate ja finantsistide mõttemaailma kindlasti paremini ja oskavad nende „terrorile“ ka paremini põhjendatult vastu vaielda.

"See pole sugugi paha, sest finantsala inimesed, eriti raamatupidajad on üldjuhul üsna ettevaatlikud ja alalhoidlikud, mõnikord rohkemgi kui vaja."

Autorid Robert Cinnamon ja Paul Cinnamon korraldavad finantskoolitusi kogu maailmas; Paul pakub lisaks panganduskonsultatsioone väikestele ja keskmistele ettevõtetele. Brian Helweg-Larsen mõtleb välja ja korraldab ärisimulatsioone. Tema loodud on ka Harvardi majanduskooli magistriõppe programmis kasutatav ärisimulatsioon.

Täpsema ülevaate raamatu sisust saab SIIT.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Liivi Kedelauk

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

SimplBooks – kõige lihtsam raamatupidamis-
tarkvara

SimplBooksi veebipõhine raamatupidamistarkvara on oma lihtsuse ja soodsa hinna poolest mõeldud just eelkõige väikeettevõtetele. Meid kasutab üle 2500 ettevõtte ja raamatupidaja.

Valdkonna tööpakkumised

MERKO otsib raamatupidamise osakonda RAAMATUPIDAJAT

Merko Ehitus Eesti AS

18. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad