Jaanuaris laekus riigieelarvesse ligi 10 protsenti planeeritust

Rahandusministeeriumi andmetel laekus jaanuaris riigieelarvesse tulusid 541,3 miljonit eurot ehk 9,5 protsenti planeeritust. Kulusid tehti 477,5 miljonit eurot ehk 7,7 protsenti kavandatust.

2011. aasta eelarves on planeeritud tulusid 5,7 miljardi ning kulusid koos eelmisest aastast ülekantud vahenditega 6,2 miljardi euro ulatuses.

Jaanuari lõpu seisuga on eelarve täitunud ootuspäraselt. Aasta esimesel kuul kogunes tulusid eelkõige tänu heitmekvootide müügitulu laekumisele 3,1 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Kulude 16,5-protsendilist kasvu võrreldes aastatagusega mõjutas põhiliselt eelmisel aastal kasutamata jäänud heitmekvootide müügist laekunud tulu ministeeriumidevaheline ülekandmine.

Tulusid laekus eelarvesse jaanuaris 541,3 miljonit eurot, millest 399,8 miljonit eurot moodustasid maksutulud ja 141,4 miljonit eurot mittemaksulised tulud. Laekunud maksutulud moodustavad 9,4 protsenti ning mittemaksulised tulud 9,7 protsenti aastaks kavandatust. Võrreldes veebruari alguse maksulaekumiste andmetega on maksu- ja tolliamet korrigeerinud sotsiaalmaksu ja tulumaksu laekumist. Täpsustatud andmete kohaselt laekus sotsiaalmaksu 162,9 miljonit eurot, füüsilise isiku tulumaksu 30,3 miljonit eurot ning juriidilise isiku tulumaksu 16,3 miljonit eurot, mis moodustavad vastavalt 9,3 protsenti, 14,1 protsenti ja 7,1 protsenti eelarves planeeritust.

Kulusid tehti jaanuaris 477,5 miljoni euro ulatuses ehk 7,7 protsenti planeeritust. Sellest suurimate kuludena maksti peamisteks sotsiaaltoetusteks 207,9 miljonit eurot.

Investeeringuteks suunati riigi kuludest jaanuaris 78,8 miljonit eurot. Selle aasta esimese kuu investeeringute väljamaksed olid oluliselt suuremad kui eelnevatel aastatel, kuna keskkonnaministeerium kandis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile üle 48,2 miljonit eurot eelmisel aastal saastekvoodi müügist laekunud tulusid.

Riigi tegevuskuludeks kasutati jaanuaris 65 miljonit eurot ehk 6,5 protsenti aastaks planeeritust. Selle aasta jaanuari tegevuskulud on pool protsenti suuremad kui kahel eelneval aastal, samas personalikulud on ligi 3 protsenti väiksemad kahe eelneva aasta tasemest. Personalikulude väljamakseid tehti jaanuaris 37,4 miljonit eurot ja majandamiskulusid 27,6 miljonit eurot.

Välistoetuseid on koos ettemaksetega sellel aastal välja makstud 3,3 protsenti aastaks planeeritust ehk 32,1 miljonit eurot. See on ligi 2,4 miljonit eurot vähem kui möödunud aastal samal ajal. Struktuuritoetused moodustasid sellest 21,2 miljonit eurot, mida on 2,1 miljonit eurot rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Likviidseid finantsvarasid ehk deposiite ja võlakirju oli riigikassas jaanuari lõpu seisuga 1,07 miljardit eurot. Jaanuaris suurenesid riigi likviidsed finantsvarad kogumahus 70,3 miljonit eurot, mis tulenes peamiselt klientide poolt hoitavate vahendite mahu kasvust 82,2 miljoni euro võrra. 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad