Autor: Lemmi Kann • 4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 soovitust: kuidas inimesi palgata väärtuste alusel

Palka inimesi suhtumise ja väärtuste, mitte oskuste järgi, on personaliasjatundjad ja juhtimismõtlejad soovitanud juba mõnda aega, kirjutab Juhtimine.ee.

Ameerika suurima otseturunduse teel reise müüva firma juht ja omanik Alan Lewis annab üldsõnaliste soovituste asemel kolm põhimõtet, mida ta oma firmas on kasutanud just selleks, et tegelikult ka inimesi väärtuste alusel palgata.

1. Ära küsi kandidaatidelt, kuidas nad Sinu ettevõtte väärtuseid valituks osutumise korral järgima hakkaks, vaid lase neil seda näidata. Saad inimese kohta palju rohkem teada, kui näed teda jutustamise asemel tegutsemas.

Meie värbamisprotsessi üks osa on erinevatele ametikohtadele kandideerivate inimeste ühisintervjueerimine. Selle käigus antakse nendele ülesandeid, mille lahendamine eeldab koostööd teistega. Üldjuhul näeme kiirelt, kas nad käituvad meile sobivate väärtuste järgi - avatud ja julge suhtlemine, riskide võtmine, kiirus, kvaliteet, meeskonnatöö ja muudatuste algatamine. Kasutame rollimänge, palume teha ootamatuid presentatsioone, valmistada ette müügikõnesid jmt.  2. Väljenda oma firma väärtuseid väga selgelt. Kui jätad need asjad kahemõtteliseks või mitmeti tõlgendatavaks, siis võtad suure ebaõnnestumise ning enda ja kandidaadi aja raiskamise riski. On hea, kui erinevate väärtustega inimene tunneb selle ära juba intervjuul, mitte peale tööle asumist.  3. Vii oskuste ja väärtuste välja selgitamiseks läbi kaks erinevat intervjuud, ära pane neid kokku üheks intervjuuks. Kui hindad väärtuseid eraldiseisval intervjuul, siis õpid seda inimest rohkem tundma ning ei välista teda mingi oskuse puudumise tõttu enam nii kergekäeliselt.

Palgates sarnaste väärtustega inimesi vähendad kaadrivoolavust, saad pühendunumad töötajad ja paremad kliendisuhted.

Muuda oma värbamine selliseks, et see põhineks kõige olulisemal - Sinu organisatsiooni väärtustel!

 

Loe: HBR

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700