Tööleping: kas muutmine, lõpetamine või koondamine?

Küsimus: Kui alustatakse tootmisettevõttes uue hoone ehitusega (vana lammutamisega), siis mida teha töötajatega, kes töötavad sööklas, mis asubki lammutatavas hoones? Lammutustööd/uue ehitise valmimine kestavad kuni novembrini 2011. Kuidas lõpetada töötajate töölepingud? Koondada me ei saa, sest sööklas valmistatakse toitu taas uue hoone valmimisel. Töölepingu peatumist uus TLS ei toeta?

Vastus: Meie hinnangul on tegemist siiski pigem koondamise situatsiooniga. Kui tööandja ei saa töö puudumise tõttu täita ca 10 kuu jooksul töölepingut, siis ei ole tööandjal muud võimalust töö mitteandmiseks. Sedavõrd pikk töö puudumine on käsitletav pigem töö lõppemisena, mitte ajutise vähenemisena.

Töölepingu seadus ei kasuta küll enam töölepingu peatumise mõistet. Samas lähtub seadus lepinguvabaduse põhimõttest, nii et mõlema poole nõusolekul oleks võimalik kokku leppida, et pooled on tähtajaliselt teatud perioodiks vabastatud omapoolsete kohustuste täitmisest - töötaja ei täida tööülesandeid ning seega ei arvestata talle ka tasu - või vormistatakse tasustamata puhkus. See on sisult samane varasema töölepingu peatamisega poolte kokkuleppel.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad