Tsahkna: kosmeetiliste parandustega FIEde olukorda ei muuda

IRL on seisukohal, et FIEde maksukoormus tuleks tervikuna üle vaadata, uuesti reguleerida ja lihtsustada, sest kosmeetiliste parandustega asja enam paremaks teha ei saa.

"Enne valimisi ilmuvad riigikogu ette ikka eelnõud, millega maailma paremaks tahetakse muuta. Pärast valimisi selgub paraku tihti, et millegi parandamise asemel tegid nad asju hoopis hullemaks," kommenteeris IRLi poliitikasekretär Margus Tsahkna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestori tänast pahast reaktsiooni, milles ta süüdistas riigikogu enamust üleolevas suhtumises FIEdesse.

Riigikogu lükkas täna valitsuskoalitsiooni häältega tagasi sotsiaaldemokraatide eelnõu, mille eesmärgiks oli lõpetada füüsilisest isikutest ettevõtjate ebavõrdne kohtlemine haigushüvitiste saamisel. Riigikogu kõnepuldis võtsid FIEdele 4 - 8 haiguspäeva hüvitamise teemal sõna Reformierakonna, Roheliste ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonide liikmed.

Tsahkna sõnul on IRL seisukohal, et FIEde maksukoormus tuleks tervikuna üle vaadata, uuesti reguleerida ja lihtsustada.

"Kosmeetiliste parandustega siin asja ei muuda," nentis IRLi poliitikasekretär.

Roheliste fraktsiooni liige Aleksei Lotman ütles riigikogu saalis, et kui tahetakse, et rahvas oleks ettevõtlik, väikeettevõtlus ja majanduse mitmekesisus edeneks, ei tohiks kohe esimesel lugemisel välja visata ühte pisikest eelnõu, mis natuke vähendaks väikeettevõtluse diskrimineerimist maksuseadusandluses.

"Laskem ikkagi normaalselt väikeettevõtjal ka mõned päevad haige olla! Selle eelnõu väljaviskamine esimesel lugemisel oleks väga rumal mõte," ütles Lotman, kes pöördus koalitsioonisaadikute poole paludes neil oma seisukoht ümber vaadata. 

Eelnõu tagasi lükkamise poolt hääletas 46 ja vastu 33 riigikogu liiget.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad