Pangakontorites tuleb taas järjekorras oodata

Aasta esimene tööpäev on pangakontoritesse tekitanud järjekorrad inimestest, kes soovivad Eesti kroonid eurodeks vahetada.

Pangakliendid on aasta esimestel päevadel euro kasutuselevõttu suhtunud rahulikult ning mõistlikult, pangaautomaatidest on välja võetud kokku 5 mln eurot. 1.  ja 2. jaanuaril olid avatud paljud pangakontorid, kus vahetati eurodeks ligi 40 mln krooni. Paljud kliendid eelistasid aga kroonid pangakontole hoiustada, mille käigus konverteeriti eurodeks täiendavad 30,5 mln krooni.

Täna on aga märgata klientide aktiivsuse märkimisväärset kasvu ja paljudes kontorites on ooteajad juba pikemaks venimas. 

"Rahavahetus jätkub kõigis pangakontorites veel kuni 30. juunini ja kahenädalasel perioodil on võimalik maksta ka kroonides," tuletas meelde pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm.

Eurole üleminek kulgeb jätkuvalt edukalt

Aasta esimesel tööpäeval avati planeeritult Eesti Panga siseriiklike jaemaksete arveldamissüsteem ESTA ning täna kella 14.00ks on Eesti Panga kaudu kommertspankadel olnud võimalik eurodes arveldada juba kuuel korral.

Eesti Posti kontorites vahetati 1. ja 2. jaanuaril eurodeks 8,6 miljoni krooni (549 293 euro väärtuses), keskmine vahetuse summa jäi alla 200 euro. Sularaha jätkus kõigile soovijatele ja piirangut 1000 eurot inimese kohta rakendama ei ole pidanud.

Nelja viimase päeva jooksul on Eesti Panka tagasi jõudnud 1,8 mld krooni ja tänase seisuga on ringluses veel 5,1 mld väärtuses krooni sularaha. 2010. aasta detsembri alguses oli ringluses veel 8 mld krooni väärtuses sularaha.

Euro ja pangateenused

Kuni 30. juunini 2011 saab igas sularahateenuseid osutavas pangakontoris kroone eurodeks vahetada tasuta ja ametliku kursiga üks euro 15,6466 krooni eest. 2011. aasta lõpuni saab samadel tingimustel kroone eurodeks vahetada piiratud kontorivõrgus ning Eesti Pank vahetab kroone eurodeks tähtajatult ja tasuta. Lisaks saab kroone 1.-15. jaanuarini eurodeks vahetada 178 postkontoris.

1.-14. jaanuarini 2011 saab Eestis maksta nii eurodes kui ka kroonides, vahetusraha antakse võimalusel eurodes.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad