Kas euro tulek on õigustus puhkusetasu maksmise edasilükkamiseks?

Küsimus: Kas tööandjal on õigus lükata puhkusetasu väljamaksmine edasi järgmise aasta esimesele palgapäevale? Puhkus algas 27. detsembril. Puhkuseavalduses paluti märkida, millal ma soovin puhkusetasu väljamaksmist. Kirjutasin, et vastavalt seadusele (seadus ütleb: tööandja peab puhkusetasu maksma töötajale välja hiljemalt eelviimasel tööpäeval enne puhkuse algust, kui töötaja ja tööandja ei ole kokku leppinud teisiti). Küsimusele, miks pole puhkusetasu üle kantud, vastas tööandja, et enam ei kehti vana kord (et puhkusetasu tuleb maksta enne puhkust), puhkusetasu makstakse järgmisel palgapäeval koos palgaga, kuna palgamaksmise programmid on vaja ümber seadistada eurole. Mina ei ole tööandjaga kokku leppinud, et soovin puhkusetasu hiljem (koos palgaga).

Vastus: Puhkusetasu väljamaksmise reegliks on maksmine hiljemalt eelviimasel tööpäeval enne puhkuse algust. Sellest hiljem võib puhkusetasu maksta vaid siis, kui selles osas on saavutatud kokkulepe. Üksnes töötaja viidet seadusele ei saa lugeda kokkuleppeks puhkusetasu väljamaksmise edasilükkamise kohta.

Seega Teie juhtumil puudub pooltevaheline kokkulepe ning puhkusetasu tulnuks välja maksta enne puhkust. Mis tahes rahalise kohustuse täitmisega viivitamisel on võimalik arvestada seadusjärgset viivist, mis on 8% aastas.

Äripäeva käsiraamatute foorumis  vastas küsimusele advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad