Toidukaupleja jõudis kasumiga buumiaega tagasi

Ehkki kaubandusfirmad toibusid tänavu kriisist, õnnestus Statistikaameti vanemstatistiku Liivi Adamsoni sõnul juurdehindlust kasvatada vaid hulgikauplejail. Toidukaupade hulgimüüja aga jõudis kasumiga buumiaega.

Tänavu III kvartalis hakkasid kaubandusettevõtted majanduskriisist toibuma, mis väljendub eelkõige kasumi taastumises ning buumieelsele 2004. aasta tasemele jõudmises.

"Kaubanduslik marginaal - kaupluste juurdehindlus kaupadele - on samuti tõusnud võrreldes senise madalaima seisuga 2009. aasta III kvartalis, kuid buumieelsele tasemele pole veel jõudnud. Tegevusalati on majanduskriisist taastumine olnud väga erinev," kommenteeris Adamson Statistikaameti blogis.

- Hulgikaubandusettevõtete kaubanduslik marginaal on veidi tõusnud, kuid püsib buumieelsest tasemest madalamal.

- Toidukaupade hulgikaubandusettevõtted tõstsid kaubandusliku marginaali ning suutsid tänavu II–III kvartalis kasumi buumiaegsele tasemele tõsta ja kaupade müügiaega lühendada.

- Automüüjate marginaal on madal ja varude müügiaeg lühenes veidi, kuid jääb buumieelsest tasemest pikemaks.

- Kütuse, metalli, puidu, ehitusmaterjali, rauakaupade ja keemiatoodete hulgimüügiettevõtete kaubanduslik marginaal on üks madalamaid ja püsib sellel tasemel neljandat kvartalit järjest.

- Jaekaubandusettevõtete kaubanduslik marginaal on küllaltki stabiilsena püsinud ja pole viimastel aastatel palju muutunud. Majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali jaemüügiettevõtete kogukasum oli kahjumis kuus kvartalit järjest. Nende ettevõtete kaubanduslik marginaal on suhteliselt stabiilsena püsinud.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad