21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 asja, mis on parem firmapeol tegemata jätta

Pärast rasket aastat tahaks auru välja lasta, ent ära tee seda firmaüritusel, soovitab Forbes.

On olnud masendav aasta – ümberringi koondamised, palgakärped ja meeleheide. Sa tahaksid firma aastalõpuüritusel haarata klaasi kihisevat ja lasta mured endast välja.

Ent ära tee seda.

See pole koht, kus ennast välja elada ega näidata oma pahameelt või jagada mõtteid, kuidas oleks õigem firmat juhtida. Ei tohiks unustada, et tegu on siiski tööalase üritusega.

8 soovitust, kuidas firmaüritusel mitte käituda:

1. Ära jää hiljaks. Just peo alguses on suurepärane võimalus ajada juhtkonnaga juttu tavalisest pingevabamas õhkkonnas, enne kui pidu tuure kogub.

2. Ära mängi seinalille. Ära istu kusagil nurgas ega jää jutustama nende inimestega, kellega iga päev tööl kokku puutud. Vaata ringi ja tutvusta end kolleegiele teistest osakondadest. Kunagi ei või teada, millisest lähemast tutvusest võib kasu olla.

3. Ära kaota kontrolli. Kui pakutakse alkohoolseid jooke, naudi ühte või kahte klaasi, mitte kahtteist. Firma korraldatud üritusel joogiga liialdamisel ei ohusta tõenäoliselt küll vallandamine, ent see võib anda ainest naljadeks sinu kulul ning jätta ebameeldiva jälje veel pikaks ajaks.

4. Ära püüa ülemust üle mängida. Kui ta räägib millestki, millest sina rohkem tead, jäta see parem enda teada.

5. Ära teravmeelitse liialt. Isegi kui õhkkond tundub vabameelne, on alati keegi, keda sinu naljad võivad solvata ja kes mäletavad neid ka järgmisel päeval.

6. Ära flirdi. Firmapidu ja flirt ei sobi kokku. Isegi kui mõtled, et tunned ennast lihtsalt mõnusalt ja oled vallatu sümpaatse kolleegiga suheldes, võidakse sellist käitumist tõlgendada seksuaalse ahistamisena.

7. Ära räägi sellest, kuidas sina firmat juhiksid. Tööaasta pole kerge olnud, sellegipoolest tasub jätta arvamus, kuidas sa ülemustest paremat tööd teeksid, enda teada.

8. Ära kurda liiga palju. Ka kolleegidel on olnud raske aasta ja arvatavasti kiidaksid nad sinu kurtmisele takka, ent ära unusta, et tegu on tööalase üritusega, nii et ära kaota professionaalsuse maski. 

Autor: Lemmi Kann, Urve Vilk

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700