20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luiga Mody Hääl Borenius laiendas omanikeringi

Advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius kaasas osanike hulka vandeadvokaadid Priit Pahapilli ja Aivar Taro, kes arendavad ettevõttes uusi tegevussuundasid.

"Meie osanikering on laienenud kahe noorema partneri võrra ning kavatseme seda ka edaspidi laiendada," rääkis ettevõtte osanik ja vanempartner Sten Luiga. Osanikeringi laienemise järgselt on osanikeks vandeadvokaadid Sten Luiga, Jaanus Mody, Marti Hääl, Margus Mugu, Peeter Kutman, Priit Pahapill ja Aivar Taro.

"Aivar Taro vastutab meil nüüdsest kinnisvara valdkonna osa eest, mis varem ei olnud meie kõige tugevam külg, kuna olime traditsiooniliselt keskendunud eelkõige ettevõtte ostmistele-müümistele. Priit on meil nüüd panganduse valdkonna eest vastutav vandeadvokaat," selgitas Luiga.

2010. aasta möödus tema hinnangul advokaadibüroo jaoks hästi. "Oleme kokkuvõttes rahul, et suutsime turu liikumistega kaasa minna ning ennast sisemiselt piisavalt reformida," põhjendas Luiga.

Ühtlasi väljendas ta usku, et 2011. aastal läheb olukord veelgi paremaks. "Vähemalt selles suhtes on see meie jaoks kergem, et varem olime tõepoolest väga keskendunud suurte investeeringute maaletoomisele. Kui need ühel hetkel lõppesid, siis võttis meil vaieldamatult aega, kuni suutsime oma tegevuse ümber häälestada," rääkis Luiga ja kinnitas, et see tegevus on nüüdseks lõppenud.

Pangandus- ja finantsõiguse spetsialist, vandeadvokaat Priit Pahapill on kuulunud büroo meeskonda selle asutamise aegadest alates 1998. aastal ning on karjääri jooksul nõustanud hulgaliselt erineva keerukusastmega projekte. Sealhulgas aktsiate avalikke esmaemissioone (IPO) nii Tallinna väärtpaberibörsil, Londoni börsi alternatiivnimekirjas (AIM), kui ka Stockholmi First Northi börsinimekirjas. Advokaadibüroo teatel omab ta pikaajalist kogemust suurte ühinemis- ja omandamistehingute nõustamisel. Pahapill on aidanud luua erinevat tüüpi investeerimisfonde ning osutanud õigusabi fondide juhtimisel.

Vandeadvokaat Aivar Taro liitus bürooga 2002. aastal ning omab mitmekülgset kogemust kinnisvara- ja ehitusõigusega seotud küsimustes. Ta on nõustanud mitmeid kaubanduskeskuste, büroohoonete ja arendusprojektide ostu-müügitehinguid nii ostja kui müüja poolelt. Tarol on ka pikaajaline kogemus pangandus- ja finantsõiguses, kus ta on nõustanud erinevaid kapitali kaasamise tehinguid, muuhulgas aktsiate avaliku pakkumise läbiviimist ning aktsiate kauplemisele võtmist nii börsil kui alternatiivturul.

Advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius osutab õigusteenuseid kõigis majandusvaldkondades, muuhulgas panganduses, infotehnoloogias, kaubanduses, tööstuses, meedias, kinnisvara- ja ehitussektoris, energias ning põllumajanduses.

Autor: Lemmi Kann, Birjo Must

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700