Ettevõtete uusaastalubadus: tulemustasu osakaal kasvab

Erinevalt finantssektori puhul palju kritiseeritud garanteeritud boonuste tavast kavatseb ülemaailmne ettevõtlus seada tulemustasu oma 2011. aasta plaanides võtmekohale, ühildades lisatasud tegelike tulemustega, selgus uuringust.

Ülemaailmse haardega töökohalahenduste pakkuja Regus tellis ettevõtete uusaastalubadusi käsitleva uurimuse. Esmaste lubaduste hulka kuulusid uute töötajate hankimine, tegevuskulude kärpimine ja tulemuspalga osakaalu suurendamine.

Turu üldise tõusu lainel võivad heade tulemustega töötajad oodata uuel aastal sissetulekute paranemist, loorberitel puhkajatele aga ettevõtted majanduse taastudes kohta ei näe.

„2011. aasta ärihoiakud näitavad vaprat sihikindlust kasvuks ja ülemaailmse majandusarengu laineharjal sõudmiseks, sallivus muiduleivasööjate suhtes on aga kahanemas. Töötajad, eriti väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes, peavad ettevõtte tulusse nähtavalt panustama ning vähemalt osaliselt hakkavad nad ka sellest lähtuvalt palka saama. Uuring näitab selgelt, et tulemustasust on saamas ülemaailmses äris laialdaselt kasutatav tava,” rääkis Saksamaa, Põhjamaade, Baltimaade ja Iirimaa Reguse asepresident Michael Barth.

Uuring osutab tähelepanu asjaolule, kuidas äriringkond seob palga üha rohkem mõõdetavate tulemustega. Selline suund ei piirdu Barthi sõnul tõenäoliselt müügitöötajatega, vaid laieneb ka tootmistöötajatele, klienditeenindajatele ja administratiivsetele töökohtadele. Töötatakse välja ja võetakse kasutusele intelligentseid mõõtmisi, mis sageli on seotud ettevõtte üldtulemustega, et tagada töötajatele makstavate lisatasude põhjendatus.

"Seni, kuni hindamissüsteemid on õiglased, on töötajad üldiselt nende rakendamise poolt,” kinnitas Barth.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad