Tarkvaraspetsialist: IT-firmad hinnatõstmise teed ei läinud

Maailma suurima majandustarkvara tootja SAP AG Eesti esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul töötavad IT-firmad praegu ettevõtete ja organisatsioonide eurole ettevalmistamisega koormuse piiril, kuid vaatamata hirmudele aasta lõpus sektoris siiski olulist hinnatõusu ei toimunud.

Tiit Partsi sõnul on loetud nädalad enne €-päeva IT-sektoris sama pingeline kui teedehooldusfirmades. Eesti IT-firmade hinnapoliitikale andis ta positiivse hinnangu - teenuste hinnad aasta lõpus keskmiselt oluliselt ei tõusnud ning ka töö on õiglaselt tasustatud.

“Praegu tellijad vaikivad ja programmeerijad kirjutavad. Uusi plaane ei tehta, tarkvaraekspertide päevakava on kindla plaani järgi paigas. Hetkel on kõige pakilisem küsimus tehtud programmimuudatuste testimine ning parandamine, et jaanuarist kõik toimiks” ütles Parts.

Partsi kinnitusel pole firma majandustarkvara 1. jaanuarist eurole üleminekuks seadistamine keeruline ega ülemäära kulukas, siis oli ikkagi paljude Eesti firmade lähtepositsioon enne €-päeva kehv.

“Kõige suurem probleem on algse standardiga võrreldes liigselt ja dokumenteerimata muudetud tarkvara, mille konverteerimine on aeganõudev ja kulukas. Samas minu teada keegi enda murega üksi ei jäänud ning esimesel jaanuaril suuremaid tagasilööke ei tule,” lisas ta.

Taust

* SAG AG on majandustarkvara tootja, mis teenindab enam kui 120 riigis 75 000 klienti ning pakub ligi 30 erinevas tööstusharus tegutsevatele igas suuruses ettevõtetele rakendusi ja teenuseid.

* SAP AG korporatsioon teenis 2009. aastal 10,67 miljardit eurot müügitulu.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad