Autor: Lemmi Kann • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata: Teenusmajanduse Koja ideed ekspordi suurendamiseks

Teenus- ja teabemajanduse ettevõtteid koondav Teenusmajanduse Koda koostas paketi ettepanekutest, mis aitavad kasvatada kõrge lisaväärtusega teenuste eksporti ning elavdada ettevõtlust ja majandust.

Ideedepaketis "Teema 2011" teeb Teenusmajanduse Koda ettepaneku kehtestada ülempiir sotsiaalmaksule, rakendada välisresidentidele maksusoodustusi, lubada tööjõumaksusoodustusi värskelt kõrghariduse omandanud ning töökogemuseta töötaja värbamisel, võrdsustada inimestesse investeerimise masinatesse investeerimisega, lihtsustada ettevõtluse alustamist ja füüsiliste isikute omavaheliste töösuhete maksustamist ning elavdada loomemajandust.

"Ettepanekute eesmärgiks on suurendada tööhõivet, tuua Eestisse kõrgelt haritud spetsialiste ja hoida meie andekad spetsialiste Eestis. Kutsume avalikkust, sealhulgas erakondi kaasa mõtlema teemadel, millest sõlub Eesti majanduse tuleviku edu või ebaedu," ütles Koja esimees Kaido Kaljulaid..

Kaljulaidi sõnul küsitakse üha rohkem, et mis on Eesti järgmine eesmärk pärast Euroopa Liidu, NATO ning euroalaga ühinemist. "Tähtis on leida vastuseid, kuidas Eesti majandus toimib järgmistel aastakümnetel. Sellealases diskussioonis tuleb minna konkreetseks ning mõelda sammudele, mis aitavad kaasa, et Eesti majandus püsiks elujõuline," märkis ta.

Ideedepaketiga saab tutvuda SIIN.

Mis on mis

* Teenusmajanduse Koda on ettevõtlusorganisatsioon, mis ühendab teenus- ja teabemajandussektoris tegutsevaid kõrge lisaväärtusega, ekspordile orienteeritud ettevõtteid.

* Koja eesmärk on arendada Eesti ettevõtluskeskkonda, tõsta ettevõtete konkurentsivõimet välisturgudel ja väärtustada investeerimist haritud tööjõudu.* Koda loodi Tark Eesti Mõttekoja baasil.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700