Autor: Lemmi Kann • 18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: vähendame FIEde jaoks bürokraatiat

Reformierakonna majandusprogrammi punkt, mis näeb ette tulude ja kulude deklareerimist e-maksuameti kaudu, teenib sama eesmärki, mis tegevusloamaks, ütles Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas.

Järgneb Taavi Rõivase kommentaar: 

FIEde tegevusloamaks on olnud Reformierakonnas väga põhjaliku arutelu all ning see teema on mitmetahulisem, kui esiti paistab. Peamiseks raskuseks mikroettevõttele (nii FIE kui osaühing) on raamatupidamiskohustus ning meil on plaan, kuidas seda oluliselt leevendada.

Reformierakonna majandusprogramm näeb ette tulude ja kulude deklareerimise e-maksuameti kaudu ning kõik vajalikud aruanded genereeruvad sellelt pinnalt automaatselt. Samuti vähendame vajadust erinevatele ametkondadele andmeid esitada. Need sammud teenivad sama eesmärki, mida soovitakse tegevusloamaksult - ettevõtlusega tegelemine muutub järjest lihtsamaks.

Praegu ootame tagasisidet oma äsja avalikustatud majandus- ja rahandusprogrammi eelnõule valdkonna asjatundjatelt ja ettevõtjatelt. Kõikide heade mõtete või ettepanekute lisamist oma programmi saame veel kaaluda, programmi kinnitame tervikuna alles 15. jaanuaril Üldkogul.

Väljavõte Reformierakonna majandusprogrammist

Vähendame bürokraatiat ja aruandlust, sealhulgas võimaldame alla 100 000 €  (1 564 660 kroonise) aastakäibega väikeettevõtetele mugava raamatupidamise otse e-Maksuameti keskkonnas, kus väikeettevõtja saab ühes kohas lihtsalt koostada ja esitada maksudeklaratsioone ja majandusaasta aruandeid. Laiendame ettevõtjaportaali lisades sinna mugava võimaluse käibemaksukohuslaseks ja kaubamärgi registreerimiseks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700