Raamatupidaja.ee lugeja: FIEde tegevusloamaks tulgu!

79% raamatupidaja.ee küsitlusele vastanutest leiab, et FIEdele tuleb alternatiivse variandina anda võimalus minna üle tegevusloamaksule.

Lisaks oli 10% küsitluses osalenutest seisukohal, et tegevloamaksu kõrval oleks ehk mõni teine lahendus veelgi parem. Näiteks pakuti välja, et FIE peaks maksma makse aasta kokkuvõtte alusel, mis vahetaks välja praegused avansilised maksed.

Veel toodi välja, et FIEde elu teeks lihtsamaks maksuvaba miinimumi tõstmine, käibemaksukohuslase miinimumi tõstmine 500 000 kroonini.

„Riskide hajutamise mõttes pean arvestades Eesti turul toimuvaga mõistlikuks ikkagi ettevõtte loomist, sest FIE vastutab kogu oma varaga, kuid ettevõte vastutab ainult oma varaga ning probleemide korral - olgem ausad -  kui ikka kliendid teevad tünga või tuleb masulaadne seisak, lased firma pankrotti. Kui ma ei eksi, siis statistiliselt iga kolmas või neljas firma ei kesta kauem kui viis aastat. Siis ta kas likvideeritakse, jääb riiulile või läheb pankrotti,“ kirjutas raamatupidaja.ee lugeja kommentaatorinimega Huvitav Aivar Riisalu arvamusavalduse all, milles majanduskomisjoni liige nentis, et FIEl kui sellisel ei ole tänastel seadusandlikel tingimustel perspektiivi ning inimesed lihtsalt ei julge enam FIEks hakata.

Vaid 11% küsitlusele vastanutest leidis, et muudatused fienduses ei ole vajalikud.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad