Mille üle tasub juurelda personalitöös?

Majanduslangus ja internetiühiskond sunnivad juhte ja spetsialiste oma tööharjumusi muutma. Inimestega suheldes on jäänud mulje, et kõik veel ei taha või ei suuda kohaneda uute oludega ega muudatusi ellu viia.

Äripäeva käsiraamatute rubriigis "Autor annab nõu" astub seekord üles Marit Antik, Talentor Estonia, juhtivkonsultant.

Räägi inimestega, ole konkreetne
Olen kokku puutunud juhiga, kes arvas, et on töötaja töökohustuste rikkumise pärast lahti lasknud, sest oli temaga vestelnud. Juht küsis töötajalt ähvardavalt: “Kas sina oleksid nõus hoidma palgal töötajat, kes pidevalt hilineb või jätab lubatud kohtumisele tulemata?” Töötaja vastas: “Ei, muidugi ei ole.” Selle peale arvas tööandja, et töötaja enam tööle ei ilmu. Juht oli oma mõttelaadist lähtuvalt järeldanud: töötaja sai selgelt aru, et on töölt vabastatud.
See äärmuslik näide väljendab tavalist sõnumite edastamise viisi. Teine äärmus on sarnaste teadete edastamine e-posti teel. E-post on loomulikult tähtis, kuid esmane sõnum anna edasi suusõnaliselt, kuid konkreetselt.

Tasustamine ja palgaerinevused
Viimaste kuude jooksul on kirgi kütnud naiste ja meeste palgaerinevuste teema. Vältimaks emotsioonidel põhinevaid arutelusid, tuleb võrrelda tööülesannete keerukust, vastutust ja tulemuslikkust. Tasu tuleb maksta töö ja tulemuste eest, mitte selle järgi, kas oled mees või naine.

Paberimajandus
Oleme näinud ülisuuri koguseid personalitöötajate tekitatud tabeleid, skeeme ja graafikuid, kus hallatakse, arvestatakse, muudetakseja kalkuleeritakse midagi. Kindlasti on seal palju tarbetut infot. Ehk aitaksid IT-põhised lahendused tööd lihtsustada.

Töösuhted
Milline on töötaja vahetamise kulu? Kuidas tulemuslikke inimesi ettevõttega siduda? Kas on meeles töötajaga rääkida, kui ta oma ülesandeid ei täida? Töötaja hoiatamise kohustus tähendab selget (kirjalikku) sõnumit: kui rikkumine jätkub, siis tööleping lõpetatakse. Paljud tööandjad arvavad endiselt, et katseajal võib töötaja vabastada põhjendusi esitamata.

Internetiühiskond
Kas oleme piisavalt loomingulised võtma kasutusele veebikeskkonnas pakutavaid lahendusi: kaugtöö, sotsiaalvõrgustikud, otsingumootorid ja virtuaalsed suhtlusvahendid? Tuleks mõelda, mida saan teha ja milliseid võimalusi kasutada oma ettevõttes, et aega ning raha tõhusamalt kasutada.

Osale arutelus

  • Marit Antik, Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad