Mille üle tasub juurelda personalitöös?

Majanduslangus ja internetiühiskond sunnivad juhte ja spetsialiste oma tööharjumusi muutma. Inimestega suheldes on jäänud mulje, et kõik veel ei taha või ei suuda kohaneda uute oludega ega muudatusi ellu viia.

Äripäeva käsiraamatute rubriigis "Autor annab nõu" astub seekord üles Marit Antik, Talentor Estonia, juhtivkonsultant.

Räägi inimestega, ole konkreetne
Olen kokku puutunud juhiga, kes arvas, et on töötaja töökohustuste rikkumise pärast lahti lasknud, sest oli temaga vestelnud. Juht küsis töötajalt ähvardavalt: “Kas sina oleksid nõus hoidma palgal töötajat, kes pidevalt hilineb või jätab lubatud kohtumisele tulemata?” Töötaja vastas: “Ei, muidugi ei ole.” Selle peale arvas tööandja, et töötaja enam tööle ei ilmu. Juht oli oma mõttelaadist lähtuvalt järeldanud: töötaja sai selgelt aru, et on töölt vabastatud.
See äärmuslik näide väljendab tavalist sõnumite edastamise viisi. Teine äärmus on sarnaste teadete edastamine e-posti teel. E-post on loomulikult tähtis, kuid esmane sõnum anna edasi suusõnaliselt, kuid konkreetselt.

Tasustamine ja palgaerinevused
Viimaste kuude jooksul on kirgi kütnud naiste ja meeste palgaerinevuste teema. Vältimaks emotsioonidel põhinevaid arutelusid, tuleb võrrelda tööülesannete keerukust, vastutust ja tulemuslikkust. Tasu tuleb maksta töö ja tulemuste eest, mitte selle järgi, kas oled mees või naine.

Paberimajandus
Oleme näinud ülisuuri koguseid personalitöötajate tekitatud tabeleid, skeeme ja graafikuid, kus hallatakse, arvestatakse, muudetakseja kalkuleeritakse midagi. Kindlasti on seal palju tarbetut infot. Ehk aitaksid IT-põhised lahendused tööd lihtsustada.

Töösuhted
Milline on töötaja vahetamise kulu? Kuidas tulemuslikke inimesi ettevõttega siduda? Kas on meeles töötajaga rääkida, kui ta oma ülesandeid ei täida? Töötaja hoiatamise kohustus tähendab selget (kirjalikku) sõnumit: kui rikkumine jätkub, siis tööleping lõpetatakse. Paljud tööandjad arvavad endiselt, et katseajal võib töötaja vabastada põhjendusi esitamata.

Internetiühiskond
Kas oleme piisavalt loomingulised võtma kasutusele veebikeskkonnas pakutavaid lahendusi: kaugtöö, sotsiaalvõrgustikud, otsingumootorid ja virtuaalsed suhtlusvahendid? Tuleks mõelda, mida saan teha ja milliseid võimalusi kasutada oma ettevõttes, et aega ning raha tõhusamalt kasutada.

Osale arutelus

  • Marit Antik, Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad