Autor: Lemmi Kann • 10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Mündid panka“ - kuu ajaga 67 tonni münte

Kampaania „Mündid panka“ käigus on inimesed pannud pangakontole või vahetanud sularahaks ligi kümne miljoni krooni väärtuses münte kogukaaluga ligi 67 tonni.

Arvuliselt on kõige rohkem kogunenud 20-sendiseid, järgnevad 10-sendised ja ühekroonised mündid.

Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm ütles, et novembri esimene nädal oli mündikampaania kõige aktiivsem, mil pankadesse toodi kolmandik seni kogunenud müntidest.

„Tuletame meelde, et mitmed pangakontorid on avatud ka laupäeviti, mil vanemad saavad koos lastega hoiupõrsaste mündid ära viia. Tingimata ei pea minema oma kodupanka, vaid mündid võib vahetada tasuta sularaha vastu ka mõne teise panga kontoris, kus on sularahateenus,“ rõhutas Talihärm.

Kuigi münte saab ka hiljem ära vahetada, soovitab Pangaliit sel eesmärgil külastada pangakontorit enne detsembrit kuna aasta lõpus on pangakontorites tavapärasest rohkem rahvast. Detsembris saavad eraisikud pangakontorites oma kroone  teenustasuta ja keskkursiga eurodeks vahetada ning kaupmehed hangivad kaaseeljaotuse raames euro sularaha, samuti müüakse euromüntide stardikomplekte. Uuel aastal häälestatakse aga iseteeninduslikud mündilugemismasinad ümber eurodele ja kroonimüntide lugemine on oluliselt aeganõudvam.

Alates 1. oktoobrist saavad eraisikud panna Eesti mündid tasuta pangakontole või vahetada sularaha vastu.

Münte saab alates oktoobri keskpaigast annetada Teeme Ära – Minu Eesti abil ka Eesti Toidupangale. Toidupank jagab muidu hävitamisele minevat toitu puudustkannatavatele inimestele. Heategevuslikke kogumiskaste leiab kauplustest ja pangakontoritest; Pangaliit on ka Toidupanga kampaania läbiviijate seas.

 

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700