Autor: Lemmi Kann • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahandusministeerium kutsub IFRS koolitusele

Rahandusministeerium viib läbi rahvusvaheliste finantsaruandluse standardite (IFRS) koolituse programmi, mis hõlmab endas kaheksat koolitust perioodil november 2010 kuni mai 2011.

Koolituse eesmärgiks on tervikpildi kujundamine rahvusvahelistest finantsaruandluse standarditest läbi teoreetilise ja praktilise osa.I koolituspäev  Üldine raamistik                 

Koolitus on jagatud neljale päevale, mille jooksul võetakse läbi järgmised teemad:

Üldpõhimõtted, põhiaruanded, lisad, arvestuspõhimõtete ja -hinnangute muudatused, segmendiaruandlus, arvestus- ja esitusvaluuta.       Mittefinantsvarad      Varud, bioloogilised varad, materiaalne põhivara      II koolituspäev

Mittefinantsvarad      Immateriaalne põhivara, kinnisvarainvesteeringud, laenukasutuse kulutused, vara väärtuse langus, müügiks hoitavad põhivarad ja lõpetatavad tegevusvaldkonnad   Tulud         III koolituspäev

Äriühendused, tütar-, sidus- ja ühisettevõtete kajastamine             Finantsinstrumendid           IV koolituspäev

Finantsinstrumendid            Muud valdkonnadEraldised, rendiarvestus, sihtfinantseerimine, edasilükkunud tulumaks, töötajate hüvitised     IFRS esmakordne rakendamine            Ülevaade uutest IFRS standarditest ja tõlgendustest, mis ei ole veel jõustunud         SME IFRS              

Koolitajateks on:Ago Vilu (peakoolitaja) – vandeaudiitor, PricewaterhouseCoopers AS

Sander Kallasmaa – vandeaudiitor, Baker Tilly Baltics OÜ 

Liina Link - vandeaudiitor, PricewaterhouseCoopers AS

Laile Kaasik - vandeaudiitor, PricewaterhouseCoopers AS

Nele Kaldjärv – vandeaudiitor, KPMG Baltics AS

Indrek Alliksaar – vandeaudiitor, KPMG Baltics AS

Toimumise ajad ja kohad:

IFRS koolitus on nelja päevane koolitus (09.00- 17.00)

22.11-25.11.2010 (Tartu, Dorpat Konverentsikeskus)

06.12-09.12.2010 (Tallinn, Rahvusraamatukogu)

17.01-20.01.2011 (Tallinn, Rahvusraamatukogu)

14.02-17.02.2011 (Tallinn, Rahvusraamatukogu)

14.03-17.03.2011 (Tartu, Dorpat Konverentsikeskus)

11.04-14.04.2011 (Tallinn, Rahvusraamatukogu)

02.05-05-05.2011 (Tallinn, Rahvusraamatukogu)

30.05-02.06.2011 (Tallinn, Rahvusraamatukogu)

Koolitusele saab registreeruda SIIN.

Kuidas registreeruda:

1. Mine saadetud lingil olevasse registreerimiskeskkonda

2. Esmakordselt registreerimisel tuleb luua konto– vali „Registreeru kasutajaks“

      Kui koolitusest huvitatu on osalenud Rahandusministeeriumi poolt korraldataval rahvusvaheliste auditeerimise standardite koolitusel, ei ole vaja teist korda kontot luua ning keskkonda saab siseneda olemasolevate paroolidega.

3. Täida väljad.

      - Asutuse väljal, kui loetelus puudub teie firma, valige Muu.

      - Täitke kindlasti ka kontakttelefoni väli.

      - Muu info väljal sisestage kindlasti koolituse eest tasuva ettevõtte nimi ning täpne aadress (tänav, linn, indeks) (näiteks: AS ABC, Tuuliku 5 Tallinn 11111)

      - Vajuta nuppu – Saada andmed administraatorite kinnitamiseks

      - Administraator kinnitab konto ning saadab teile kasutajatunnuse ja parooli elektrooniliselt. Kuna tegemist on Euroopa Struktuurifondide koolituse registreerimiskeskkonnaga ning tegemist on mõnevõrra keerukama registreerimissüsteemiga, siis palume teil arvestada, et konto loomine võtab teatud aja. Administraator kinnitab kontosid tööpäevadel kell 9.00 kuni 17.00.

4. Kasutajatunnus ja parool saadetakse teile e-kirjaga. Saades kasutajatunnuse tuleb  logida sisse leheküljel, kuhu viis teid esialgselt saadetud link.

5. Registreerimiskeskkonnas saab valida IFRS koolitusi, kui ka rahvusvaheliste auditeerimise standardite koolitusi (ISA) juhul kui selle osas huvi on. Palume mitte registreerida teistele registreerimiskeskkonnas olevatele Euroopa Struktuurfondi koolitustele.

6. Parema ülevaate saamiseks soovitame koolituse nimekirja juures koolituste sorteerimiseks vajutada veeru pealkirjal Koolituse kood.

7. Sobiva koolituse leidmisel vajuta rea lõpus olevale Registreeri nupule. Uue lehekülje avanemisel tuleb liikuda leheküljel allapoole, kus tuleb täita väli Registreeritav isik. Salvestamise järgselt olete registreerunud, vastav kinnitus tuleb ka teie e-maili aadressile.

8. Registreerimiskeskkonnas on võimalik nii registreerida kui tühistada registreerimist kuni 20 päeva enne koolitust.

Täiendava info saamiseks palun pöörduge Kristi Erdmani  poole ([email protected], 611 3550).

Koolitus on tasuline (Tallinna IFRS koolituse tasu 915 krooni, Tartu IFRS koolituse tasu 985 krooni), kuid rahandusministeerium soovib rõhutada, et IFRS koolitusel pakutav sisuline programm on osalejatele tasuta.

Koolituste väljatöötamine ning lektorite tasustamine on rahastatud Šveitsi välisfinantseerimise projekti vahenditest. Koolitusest osavõtjatel tuleb tasuda omafinantseeringuna koolitusega kaasnevad tehnilised kulud, st toitlustus ja ruumid. Koolituse sujuvuse tagamiseks ja arvestades väljakujunenud kvaliteediootusi on vajalik, et koolituse korraldaja planeeriks koolitused moel, mis annaks osalejatele parimad võimalused keskenduda sisulistele teemadele. Seetõttu on iga koolituspäev jaotatud loengusessioonideks, mida eristavad 2 kohvipausi ja lõuna.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700