9 kuuga üle 750 miljoni deklareerimata makse

Selle aasta 9 kuu jooksul läbi viidud kontrollimiste tulemusel selgus, et deklareerimata ja tasumata on jäetud kokku 751 miljonit krooni makse, teatas Maksu- ja Tolliamet.

”Kontrollitud juhtumitest 90% ulatuses tuvastas maksuhaldur maksuseaduste rikkumise, neist 70% on käibemaksualased rikkumised ja käibemaksupettused. Ettevõtjate seas on aga endiselt suurim probleem fiktiivsete arvete kasutamine,” ütles Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik.

9 kuuga viis maksuhaldur läbi ka 1964 käibemaksukohustuslasena registreerimisele eelnenud kontrolli, millest 803 juhul lõppes see registreerimisnumbri andmata jätmisega. Enamikel juhtudel tuvastas maksuhaldur registreeringu taotlenute soovi saada registrisse firmat, mille eesmärk ei olnud ettevõtlusega tegelemine.

9 kuuga tehti ka 3680 käibemaksukohustuslasena registreerimisele järgnevat ettevõtluse kontrolli, millest 2744 juhul kustutati isik registrist, sest reaalset ettevõtlust ei toimunud.

Maksuhaldur juhib tähelepanu, et ettevõtluse puudumisel võivad isikud ise esitada avalduse enda käibemaksukohustuslaste registrist kustutamiseks. Niisugusel juhul ei vii maksuhaldur läbi isiku suhtes kontrollimenetlust ja tal puudub maksudeklaratsiooni vormi KMD esitamise kohustus.

Selle aasta prioriteetsed kontrollimise valdkonnad on kütuse-, ehitus-, vanametalli- ja metsandussektor. Olulisel kohal on ka fiktiivsete arvete kasutamise ning ümbrikupalga maksmise ja käibemaksupettuste tõkestamine.

Käibemaksukohustuslase registri numbri kehtivust saab kontrollida Maksu- ja Tolliameti kodulehel aadressil: https://apps.emta.ee/e-service/doc/a0003.xsql.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

30. mai 2018

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

26. mai 2018

AIANDUSKESKUS HANSAPLANT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Hansaplant Hulgi OÜ

31. mai 2018

Uudised

Tööriistad