9 kuuga üle 750 miljoni deklareerimata makse

Selle aasta 9 kuu jooksul läbi viidud kontrollimiste tulemusel selgus, et deklareerimata ja tasumata on jäetud kokku 751 miljonit krooni makse, teatas Maksu- ja Tolliamet.

”Kontrollitud juhtumitest 90% ulatuses tuvastas maksuhaldur maksuseaduste rikkumise, neist 70% on käibemaksualased rikkumised ja käibemaksupettused. Ettevõtjate seas on aga endiselt suurim probleem fiktiivsete arvete kasutamine,” ütles Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik.

9 kuuga viis maksuhaldur läbi ka 1964 käibemaksukohustuslasena registreerimisele eelnenud kontrolli, millest 803 juhul lõppes see registreerimisnumbri andmata jätmisega. Enamikel juhtudel tuvastas maksuhaldur registreeringu taotlenute soovi saada registrisse firmat, mille eesmärk ei olnud ettevõtlusega tegelemine.

9 kuuga tehti ka 3680 käibemaksukohustuslasena registreerimisele järgnevat ettevõtluse kontrolli, millest 2744 juhul kustutati isik registrist, sest reaalset ettevõtlust ei toimunud.

Maksuhaldur juhib tähelepanu, et ettevõtluse puudumisel võivad isikud ise esitada avalduse enda käibemaksukohustuslaste registrist kustutamiseks. Niisugusel juhul ei vii maksuhaldur läbi isiku suhtes kontrollimenetlust ja tal puudub maksudeklaratsiooni vormi KMD esitamise kohustus.

Selle aasta prioriteetsed kontrollimise valdkonnad on kütuse-, ehitus-, vanametalli- ja metsandussektor. Olulisel kohal on ka fiktiivsete arvete kasutamise ning ümbrikupalga maksmise ja käibemaksupettuste tõkestamine.

Käibemaksukohustuslase registri numbri kehtivust saab kontrollida Maksu- ja Tolliameti kodulehel aadressil: https://apps.emta.ee/e-service/doc/a0003.xsql.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad