Eesti ja USA tihendavad koostööd maksukuritegude uurimisel

Tallinnas lõppes kolm päeva kestnud koolitusseminar maksukuritegude tõendamise ja kriminaaltulu tuvastamise teemal.

Eesti Maksu- ja Tolliamet ning USA riigitulude amet (IRS), mille funktsioonid ja ülesanded on sarnased maksuameti omadega, teevad koostööd eesmärgiga muuta maksupetturite elu keerulisemaks nii Eestis kui ka Ühendriikides.

MTA uurimisosakonna töötajaid ning Eesti prokuröre koolitasid John Leahy ja Caroline Truesdell, kes on enam kui paarikümne aastase kogemusega uurijad. Praegu töötavad mõlemad IRS-i esinduses Saksamaal Frankfurdis.

“USA maksukuritegude uurijatelt on meil üsna palju õppida. Peame oluliseks, et ühise koolituse ja töökontaktide tulemusena suudame tulevikus senisest rohkem tegelda ennetavate protsesside juhtimisega. Kkoostöö tulemusena on piiriüleste maksupettuste toimepanijatel raske varjata ennast õiguskaitseorganite eest nii Eestis kui USA-s," ütles Maksu- ja Tolliameti uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste.

Koolitusseminaril räägiti lähemalt IRS-i tööst Ühendriikides ja mujal esindustes, kriminaaltulu jälitamise võimalustest, rahapesust ja sularaha tehingutest, aga ka sellest, kuidas efektiivsemalt kasutada jälitustegevust ja missuguseid uurimistaktikaid on erinevates olukordades mõistlik rakendada.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

26. mai 2018

AIANDUSKESKUS HANSAPLANT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Hansaplant Hulgi OÜ

31. mai 2018

LIDL is looking for SENIOR PAYROLL CONSULTANT

Fontes PMP OÜ

31. mai 2018

Uudised

Tööriistad