Eesti ja USA tihendavad koostööd maksukuritegude uurimisel

Tallinnas lõppes kolm päeva kestnud koolitusseminar maksukuritegude tõendamise ja kriminaaltulu tuvastamise teemal.

Eesti Maksu- ja Tolliamet ning USA riigitulude amet (IRS), mille funktsioonid ja ülesanded on sarnased maksuameti omadega, teevad koostööd eesmärgiga muuta maksupetturite elu keerulisemaks nii Eestis kui ka Ühendriikides.

MTA uurimisosakonna töötajaid ning Eesti prokuröre koolitasid John Leahy ja Caroline Truesdell, kes on enam kui paarikümne aastase kogemusega uurijad. Praegu töötavad mõlemad IRS-i esinduses Saksamaal Frankfurdis.

“USA maksukuritegude uurijatelt on meil üsna palju õppida. Peame oluliseks, et ühise koolituse ja töökontaktide tulemusena suudame tulevikus senisest rohkem tegelda ennetavate protsesside juhtimisega. Kkoostöö tulemusena on piiriüleste maksupettuste toimepanijatel raske varjata ennast õiguskaitseorganite eest nii Eestis kui USA-s," ütles Maksu- ja Tolliameti uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste.

Koolitusseminaril räägiti lähemalt IRS-i tööst Ühendriikides ja mujal esindustes, kriminaaltulu jälitamise võimalustest, rahapesust ja sularaha tehingutest, aga ka sellest, kuidas efektiivsemalt kasutada jälitustegevust ja missuguseid uurimistaktikaid on erinevates olukordades mõistlik rakendada.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

31. august 2018

Uudised

Tööriistad