Tallinn sai 51,4 miljonit krooni müügimaksu

Kolmanda kvartali eest on Tallinna müügimaksu laekunud summas 51,4 miljonit krooni. Abilinnapea Eha Võrk sõnul ollakse müügimaksu laekumisega prognoositud graafikus.

Müügimaksu deklaratsioone esitasid kolmanda kvartali eest 4672 isikut.

Maksu- ja Tolliamet (MTA) sisestab veel 21. oktoobril paberkandjal laekunud maksudeklaratsioone ning jätkuvalt esitatakse müügimaksu deklaratsioone ka e-maksuameti/e-tolli kaudu. Deklareeritud on müügimaksu summas 59,3 miljonit krooni ja laekunud müügimaksu summa on praegu 51,4 miljonit krooni.

Maksu- ja Tolliameti andmetel muutub esitatud deklaratsioonide arv ja laekunud müügimaksu summa pidevalt. III kvartali eest Tallinna müügimaksu deklaratsiooni esitamise ja maksu tasumise tähtaeg oli 20. oktoober.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on müügimaksu laekumised igati ootuspärased.

„Senised laekumised näitavad, et linn on müügimaksu laekumise oma eelarvesse prognoosinud üsna tõepärasena,“ märkis Võrk.

Esimene Tallinna müügimaksu laekumise tähtaeg oli 20 juuli. Raepressi teatel laekus selleks päevaks maksu 16,2 mln krooni. Müügimaksu deklaratsiooni esitas juuni eest 4120 isikut, deklareeritud müügimaksu summa oli siis 19 miljonit krooni. Ka toona märkis linn, et maksulaekumine on oodatud graafikus.

Müügimaksust plaanib Tallinn oma eelarvesse koguda 150 miljonit krooni.

Deklaratsiooni esitamise kohustus on isikutel, kes on registreeritud majandustegevuse registris ja kes tegutsevad jaekaubanduse, teeninduse või toitlustuse alal Tallinna linna territooriumil. Tallinnas 1. juunist kehtestatud müügimaksu kogumisel on Maksu- ja Tolliameti ülesanne võtta vastu esitatud deklaratsioonid ja müügimaksu laekumised, pidada sellekohast arvestust ja eraldada kogutud maksuraha linnale. Samuti tegeleb Maksu- ja Tolliamet deklaratsioonide sissenõudmise ja müügimaksu võlgade sissenõudmisega. Sisuliste küsimuste ja maksustamise erisuste osas nõustab Tallinna Ettevõtlusamet.

Kui pärast müügimaksu rakendamist tuli esmane deklaratsioon MTAle esitada ühe kuu möödudes, ehk juulikuus, siis nüüd ja edaspidi on deklaratsioon vaja täita kvartali kaupa. Maksu- ja Tolliamet soovitab esitada müügimaksu deklaratsioonid e-maksuameti/e-tolli kaudu, sest see keskkond on avatud 24 h ööpäevas.

 

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad