Täna 11 aastat tagasi läks Ühispangas kontroll SEB kätte

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

17 aastat tagasi

11.10.1993. Gunnar Lambing alustas tööd Eesti ekspordi krediteerimise riikliku fondi (nüüdne Ekspordi Krediteerimise ja Garanteerimise Sihtasutus KredEx) direktorina, enne seda oli ta Keila Panga Tallinna filiaali juhataja (Lambing lahkus KredExi eesotsast 1999. aastal).

15 aastat tagasi

11.10.1995. Infomüügifirma Telemeedia Eesti AS (juht Aavo Anton), AS Flora Kommerts (juht Elmar Kruusmaa), AS Pruulist (omanike esindaja Eino Priimägi), Mait Metsamaa firma AS M&A Projekt, Rein Kaarepere firma AS Krenno Invest ja ASi Postimees tütarfirma AS Lõuna-Eesti sõnumid asutasid ASi Sõnumileht, mis hakkas välja andma ajalehte Sõnumileht (3.07.00 tekkis Sõnumilehe ja Õhtulehe ühinemisel tabloidleht SL Õhtuleht).

11.10.1995. Peaminister Tiit Vähi võttis endale ka siseministri kohustused, mida ta täitis kuni oma nn. teise valitsuse lõpuni 6.11.05 (senine välisminister Edgar Savisaar astus lindiskandaali tõttu päev varem ehk 10.10.05 tagasi).

14 aastat tagasi

11.10.1996. Kaheksa Pala põhikooli õpilast sai surma ja üksteist mitmesuguseid kehavigastusi, kui 39 sõitjat vedanud koolibussi rammis küljelt veoauto (29.05.06 lõpetas Tartu maakohus traagilise liiklusõnnetuse põhjustaja Anti Ubina suhtes süüdistuse ja määras mehele psühhiaatrilise sundravi; Ubina pääses sundravist, kui Tartu maakohus lõpetas selle oma määrusega 23.01.07).

11 aastat tagasi

11.10.1999. SEB sai Eesti Ühispanga kontrollpaki enda kätte, kui suurendas oma osaluse pangas 50,15 protsendini.

11.10.1999. Investeerimisfirma Lõhmus, Haavel & Viisemann (LHV) sai fondivalitseja tegevusloa (6.05.09 sai LHV krediidiasutuse tegevusloa).

10 aastat tagasi

11.10.2000. Soome ja Eesti tarbijate keskühistud SOK ja ETK avasid Tallinnas Sikupilli kaubanduskeskuse.

11.10.2000. Tarmo Sumberg asus ametisse Reval Hotelligrupi ASi juhatuse esimehena, enne seda oli ta samas alates 1997. aastast nõukogu esimees (Sumber juhtis Reval Hotelligruppi kuni 2001. aasta augustini).

8 aastat tagasi

11.10.2002. AS Eesti Energia ja Saaremaa ettevõte OÜ Roheline Ring avasid 36 miljonit krooni maksva Virtsu tuulepargi, kus oli kolm 0,6-megavatise võimsusega tuulegeneraatorit (Eesti esimene, 0,15-megavatise võimsusega tuulik alustas 1997. aastal tööd Hiiumaal Tahkurannas).

4 aastat tagasi

11.10.2006. ASi Eesti Post tütarettevõte AS Eesti Elektronpost avas Kasahstanis koos kohaliku postifirmaga informatsioonilogistika teenust pakkuva ühisettevõtte Elektronpost.kz.

11.10.2006. Harju maakohus kuulutas välja taanlastele kuulunud, Maardus asunud ja kataloogifirmadele männipuidust mööblit tootnud ASi SW Mööbel pankroti.

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.


 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad