Ravimite käibemaksu alandamine jäi valitsuse toetuseta

Vabariigi Valitsus otsustas tänasel istungil mitte toetada ravimite käibemaksumäära alandamist. 

Eelnõu algatas Eesti Keskerakonna fraktsioon eesmärgiga langetada ravimite käibemaksu ning võimaldada pensionäridele ja 4- kuni 16-aastastele lastele 90 protsenti soodustust kõikide haigekassa ravimite loetelus olevate ravimite ostmisel. Eelnõu kohaselt sooviti käibemaksumäära 9 protsendilt 5 protsendile alandada muu hulgas ka rasestumisvastastele vahenditele ning sanitaar- ja hügieenitoodetele.

Ettepaneku eelnõud mitte toetada tegi valitsusele rahandusministeerium. Ministeerium märkis, et 2009. aasta 1. jaanuarist vähendati oluliselt käibemaksusoodustuse loetelu ning tõsteti vähendatud käibemaksumäära 5 protsendilt 9-le. Maksusoodustuse vähendamise eesmärgiks on tagada maksumaksjate võrdne kohtlemine, kuna iga soodustus tuleb kaudselt teistel maksumaksjatel kinni maksta.

Samuti märkis ministeerium, et käibemaks on üldine tarbimismaks riigieelarve tulu saamiseks, milles erandid moonutavad konkurentsi ja on alati kellegi suhtes ebaõiglased ega oma soovitud mõju. Ühtlasi saavad vähendatud maksumäära rakendamisel soodustust ka need kes tegelikult riigi tuge ei vaja.

Ministeerium märkis, et toetused peavad olema siiski vajadusepõhised, mitte kõigile ühesugused.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad