Ravimite käibemaksu alandamine jäi valitsuse toetuseta

Vabariigi Valitsus otsustas tänasel istungil mitte toetada ravimite käibemaksumäära alandamist. 

Eelnõu algatas Eesti Keskerakonna fraktsioon eesmärgiga langetada ravimite käibemaksu ning võimaldada pensionäridele ja 4- kuni 16-aastastele lastele 90 protsenti soodustust kõikide haigekassa ravimite loetelus olevate ravimite ostmisel. Eelnõu kohaselt sooviti käibemaksumäära 9 protsendilt 5 protsendile alandada muu hulgas ka rasestumisvastastele vahenditele ning sanitaar- ja hügieenitoodetele.

Ettepaneku eelnõud mitte toetada tegi valitsusele rahandusministeerium. Ministeerium märkis, et 2009. aasta 1. jaanuarist vähendati oluliselt käibemaksusoodustuse loetelu ning tõsteti vähendatud käibemaksumäära 5 protsendilt 9-le. Maksusoodustuse vähendamise eesmärgiks on tagada maksumaksjate võrdne kohtlemine, kuna iga soodustus tuleb kaudselt teistel maksumaksjatel kinni maksta.

Samuti märkis ministeerium, et käibemaks on üldine tarbimismaks riigieelarve tulu saamiseks, milles erandid moonutavad konkurentsi ja on alati kellegi suhtes ebaõiglased ega oma soovitud mõju. Ühtlasi saavad vähendatud maksumäära rakendamisel soodustust ka need kes tegelikult riigi tuge ei vaja.

Ministeerium märkis, et toetused peavad olema siiski vajadusepõhised, mitte kõigile ühesugused.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

AIANDUSKESKUS HANSAPLANT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Hansaplant Hulgi OÜ

31. mai 2018

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

30. mai 2018

LIDL is looking for SENIOR PAYROLL CONSULTANT

Fontes PMP OÜ

31. mai 2018

Uudised

Tööriistad