Puhkuse edasilükkamine ja aegumine

Küsimus: Tööandja ja töötaja on sõlminud kokkuleppe, et nad on vabastatud töölepingu täitmisest kuni 31.10.2010. Aasta algul, kui koostati puhkuse ajakava, planeeris töötaja oma puhkuse oktoobri algusesse. Alates 01.11.2010 töösuhe jätkub, kas ajakavajärgne puhkus antakse töötajale niipea kui töösuhe jätkub?

Vastus: Kui puhkust ei saa kasutada ajakavas märgitud ajal, siis peavad töötaja ja tööandja kokku leppima ajakava muutmises. See tähendab, et kokku tuleb leppida uus aeg, millal kasutamata jäänud puhkust saab kasutada.

Küsimus: Kui töötaja oli 01.03.2010-27.08.2010 töövõimetu, siis kas tema 2010. aasta kasutamata puhkuse aegumine lükkub nende päevade võrra edasi, ehk siis aegub 27.06.2012? Või peab töötaja peale töövõimetuslehe lõppu või muul ajal puhkuse ära kasutama, sest see aegub nii või teisiti 31.12.2011?

Vastus: Põhipuhkuse nõude aegumine peatub vaid ajaks, kui töötaja kasutab rasedus- ja sünnituspuhkust, lapsendaja puhkust või lapsehoolduspuhkust, samuti kui töötaja on ajateenistuses või asendusteenistuses. Muudel juhtudel aegumine ei peatu.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimustele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

31. august 2018

Uudised

Tööriistad