Puhkuse edasilükkamine ja aegumine

Küsimus: Tööandja ja töötaja on sõlminud kokkuleppe, et nad on vabastatud töölepingu täitmisest kuni 31.10.2010. Aasta algul, kui koostati puhkuse ajakava, planeeris töötaja oma puhkuse oktoobri algusesse. Alates 01.11.2010 töösuhe jätkub, kas ajakavajärgne puhkus antakse töötajale niipea kui töösuhe jätkub?

Vastus: Kui puhkust ei saa kasutada ajakavas märgitud ajal, siis peavad töötaja ja tööandja kokku leppima ajakava muutmises. See tähendab, et kokku tuleb leppida uus aeg, millal kasutamata jäänud puhkust saab kasutada.

Küsimus: Kui töötaja oli 01.03.2010-27.08.2010 töövõimetu, siis kas tema 2010. aasta kasutamata puhkuse aegumine lükkub nende päevade võrra edasi, ehk siis aegub 27.06.2012? Või peab töötaja peale töövõimetuslehe lõppu või muul ajal puhkuse ära kasutama, sest see aegub nii või teisiti 31.12.2011?

Vastus: Põhipuhkuse nõude aegumine peatub vaid ajaks, kui töötaja kasutab rasedus- ja sünnituspuhkust, lapsendaja puhkust või lapsehoolduspuhkust, samuti kui töötaja on ajateenistuses või asendusteenistuses. Muudel juhtudel aegumine ei peatu.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimustele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad