Josing: kõrvuti tööpuudusega eksisteerib töötajate puudus

Kuigi registreeritud töötuid on praegu umbes 70 000, on ettevõtjad endiselt hädas neile vajalike kvalifitseeritud töötajate leidmisega, näitavad Konjunktuuriinstituudi värske uuringu tulemused, vahendavad ERR uudised  instituudi direktor Marje Josingu sõnu.

"Kui nad otsivad konkreetset inimest konkreetsele töökohale konkreetsete palgagapakkumistega, siis sageli ei saada pakkumisi, või kui ka inimesega kokku lepitakse, siis ei tuldagi kohale. Nii et väga suur probleemide hulk, mida peab väga põhjalikult analüüsima," rääkis Josing ERR-i raadiouudistele.

Ettevõtjate vahel on suured erinevused sõltuvalt sellest, millisele turule nad toodavad. Ekspordiks tootvate ettevõtjate seas on väga edukaid, kes võtavad töötajaid juurde, kuid siseturg on endiselt surutud seisus ja ka prognoos ei luba lähikuudeks midagi paremat.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad