Kohus: kui võõra maksuinfo lugejat ei leita, on kõik OK

Tallinna halduskohus leidis, et kui andmekaitse inspektsioon ei suutnud Mati Makkarile lihtkirjaga saadetud maksu- ja pangasaladust sisaldava ümbriku avajat ja dokumentide lugejat tuvastada, võis inspektsioon riikliku järelevalvemenetluse maksuametnikke vastutusele võtmata lõpetada.

Eile õhtul avaldatud resolutsiooni kohaselt jättis kohtunik Indrek Paukðtys Makkari kaebuse rahuldamata ja andmekaitse inspektsiooni otsuse tühistamata.

Kohtunik leidis, et Makkar oli ise süüdi, et talle saadetud tundliku eraelulise infoga ümbrik lahti oli rebitud, võõras inimene selle sisu läbi uurinud ja paberid tänavale laiali pildunud.

Makkari hinnangul ei oleks tohtinud maksuhaldur talle pangaväljavõtteid, üürilepinguid ja tunnistajate ütlusi lihtkirjaga saata. Lisaks soovis Makkar tundliku teabe kontrollaktiga samasse ümbrikku surunud vanemrevidendi Tiiu Salumetsa taandamist.

Makkar ütles täna Äripäevale, et kavatseb kohtuteed jätkata ja värske otsuse vaidlustada.

Võõra kirja avamine on kriminaalkorras karistatav.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad