Kuidas hüvitada öiseid ületunde

Küsimus: Vajame nõu enne 01.07.2009 kehtinud põhimõtete kohta. Töötajaga oli lepitud kokku, et tema tööaeg on kell 8:30-17:00, vajadusel töötamine õhtusel ja ööajal. Ametijuhendis oli kokku lepitud ka, et ta peab tegema öisel ajal kaks korda kuus kontrollreide, mida hüvitatakse vaba aja andmisega.Nüüd hiljem on töötaja asunud seisukohale, et kuna ta tegi tööd öisel ajal, siis peab tööandja talle öötundide eest maksma vastavat lisatasu. Seni me käsitlesime kontrollreidideks kulunud töötunde ainult kui ületunde.Uus TLS lubab ka öötöö hüvitada vaba aja andmisega, kuid kas see võimalus enne seda puuudus?Kas me oleksime pidanud andma töötajale vaba aja, sest tekkisid ületunnid ning lisaks veel hüvitama öösel töötamise rahas?Kuna ka praegu on töötajad kohustatud tegema kontrollreide ja ma tahame neid hüvitada vaba aja andmisega, siis kas peaksime iga öisel ajal töötatud 60 minutit andma vaba aega 60 + 15 minutit (25%) vaba aega?

Vastus: Vana TLS tõepoolest ei näinud ette öötöö hüvitamist vaba ajaga. Öötöö tegemise eest võis maksta lisatasu või suurendada vastavalt põhipalka.
Kui töötaja teeb ületunnitööd ööajal, siis tuleb hüvitada nii ületunnitöö kui ka öötöö.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad