Käsiraamatute foorum: töölepingu muudatused ja tööle ennistamine

Küsimus: Tööandja soovib jagada töötajate vahel ära maja haldamisega seotud kohustused. Kuidas oleks m?istlik töötajaga selline kokkulepe s?lmida? Kas tuleks vormistada töölepingu muudatus ja lisada uus tööülesanne ametijuhendisse v?i tuleks vormistada erladi kokkulepe? Kas tööandja saab panna töötajale ühepoolselt kohustust näiteks käskkirjaga?

Vastus: Täiendavate kohustuste panek tööandjale vormistatakse ühel või teisel viisil kokkuleppena. Ei ole tähtis, kas selline kokkulepe vormistatakse nummerdatud lisana töölepingule või lihtsalt töötaja ja tööandja kokkuleppena - igal juhul on see osaks nendevahelisest töösuhtest.
Tööandja ei saa ühepoolselt panna töötajale kohustusi, mis ei ole vastavuses töötaja töölepingus kokkulepituga.

Küsimus: Oleme koondanud töötaja vähem kui aasta aega tagasi. Seoses praeguse töömahu kasvuga võtaksime meelsasti sama töötaja tööle tagasi. Kas me võime ta ennistada samale ametikohale? Lepingusse sooviks ka ära märkida, et töötab osalise tööajaga. Kui täpselt peab välja tooma osalise tööaja, kui seda veel isegi täpselt ei tea?Ette on nähtud tunnipalk.

Vastus: Mõistagi võib töömahu taas kasvamisel võtta uuesti tööle Teil juba varasemalt sama tööd teinud töötaja. Kuna eelmine tööleping on aasta eest lõpetatud, siis on sisuliselt tegemist uue töölepingu sõlmimisega. Samas võib selles lepingus kokku leppida varasemaga võrdsed tingimused ning soovi korral arvestada töötamise kestuse hulka ka enne koondamist töötatud aega.

Tööaeg on üks töölepingu kohustuslikke tingimusi. Seega peaks töölepingus ikkagi sisalduma, kui palju töötaja teatud ajavahemiku (päev, nädal, kuu) kohta töötab. Kokkulepitud tööaeg paneb kohustuse mõlemale poolele - töötaja peab kokkulepitud mahus tööülesandeid täitma ja tööandja töötajat tööga varustama.

Äripäeva kkäsiraamatute foorumis vastas küsimustele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad